Cum se colecteaza?

Sangele produs de embrionul dumneavoastra circula de la corpul copilului, prin intermediul cordonului ombilical si al placentei, inapoi la copil.

 

Cand celulele stem circula prin placenta, ele sunt umplute cu oxigenul si nutrientii de care embrionul are nevoie. Dupa nastere, cordonul ombilical este taiat si astfel copilul dumneavoastra este separat de cordonul ombilical si de placenta. Placenta este expulzata la putin timp dupa nasterea copilului si, de obicei, se arunca dupa ce este verificata de catre moasa. Placenta si cordonul ombilical contin o treime pana la o jumatate de pahar de sange.

 

 

Modalitati de colectare:

 

Pentru nasterea naturala: dupa expulzia copilului, inainte sau dupa expulzia placentei, se punctioneaza cordonul ombilical si se colecteaza sangele aflat in cordon si in placenta.

 

Pentru nasterea prin cezariana: dupa scoaterea copilului si incredintarea acestuia unei asistente medicale, inainte sau dupa scoaterea placentei, se punctioneaza cordonul ombilical si se colecteaza sangele aflat in cordon si in placenta.

 

Decizia finala in ceea ce priveste recoltarea sangelui ombilical apartine in totalitate personalului medical care va asista la nastere. Aceastea sunt singurele persoane care vor decide daca recoltarea sangelui din cordonul ombilical si din placenta poate avea loc si care este metoda folosita pentru recoltare (inainte sau dupa expulzia / scoaterea placentei).

 

ATENTIE! IMAGINI REALE DE LA O RECOLTARE DE CELULE STEM DEMONSTRATIVA!