De ce sa pastrezi celulele stem?

Deoarece tehnologia de procesare si stocare a celulelor stem si implicit recoltarea acestora sunt acte medicale cu practica recenta, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, pacientii care au astazi nevoie de un transplant de celule stem nu au sansa de a fi tratati cu propriile celule sau intampina dificultati foarte mari in gasirea unui donator compatibil.

De aceea, recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, la nastere, este la ora curenta, singura modalitate realista de diminuare semnificativa a acestui risc. Alfel spus, ne datoram noua si copiilor nostri acest gest!

Celulele stem ombilicale se preconizeaza ca vor fi subiectul multor studii medicale care vor dezvolta si vor elibera potentialul pe care medicina regenerativa il are. Conditia este ca ele sa fie recoltate intr-un timp cat mai scurt de la nastere si procesate cu atentie si profesionalism, altfel acesta sansa unica poate fi irosita!

Asadar, daca vrei sa te asiguri ca tu si membrii familiei tale vor avea, in caz de nevoie, o sansa la viata prin tratamentul cu aceste celule stem, trebuie sa faci toate demersurile necesare ca procedura sa aiba loc, nasterea fiind unica ocazie cand se poate face recoltarea.

 

Acest lucru inseamna ca trebuie sa actionezi acum si in timp util!

 

 

Medicina de Azi


In cazul in care copilul tau se imbolnaveste de o boala cu potential letal, precum leucemie, anemie,  neuroblastom sau limfom Hodgkin,are mult mai multe sanse in plus sa lupte cu boala si sa supravietuiasca. VEZI AICI LISTA DE BOLI TRATABILE CU CELULELE STEM

 

Medicina de Maine


Tot ce putem spune cu o certitudine absoluta este ca cercetarile medicale nu au avansat niciodata mai rapid. Daca in anul 1988, atunci cand s-a realizat primul transplant de celule stem, acest lucru parea un miracol, astazi aceste proceduri chirurgicale sunt considerate uzuale.

Se vehiculeaza  si se incearca cu succes, in faza experimentala, reproduceri de tesuturi sau tratamente cu celule proprii precum este cazul infarctului de miocard, diabetului zaharat si a altor boli atat de comune la ora actuala.

Noi si copiii nostri avem o sansa la o viata mai buna – sa nu o irosim!