Stiri

Regulamentul campaniei „Esti gravida? – Castiga Un Patut pliabil si un DVD cu Dans Prenatal!”

1. Organizatorul campaniei

Organizatorul campaniei promotionale ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” este S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, Bucuresti, avand Cod Unic de inregistrare RO35987797 si numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/5861/2016, cont nr. RO22BACX0000001309908000 deschis la UNICREDIT – Sucursala Mihai Bravu, tel. : 021 3266 030 , fax. 031 817 02 78 , denumita in continuare “STEM SURE” sau “Organizatorul”, reprezentata la autentificarea prezentului inscris de dl. Bogdan Ivanescu, in calitate de Presedinte. Campania promotionala se va derula cu respectarea prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii.

2. Durata promotiei si aria de desfasurare a campaniei

Campania promotionala ”ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” va avea loc in perioada 31.03.2017 – 29.06.2017, urmand sa fie organizata si sa se desfasoare in toata tara.

3. Dreptul de participare

Poate participa la aceasta campanie promotionala orice persoana fizica, romana sau straina, care are varsta de cel putin 18 ani impliniti la data de 29.03.2017, si care, gravida fiind, completeaza formularul de inregistrare de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei. La campania promotionala ”ESTI GRAVIDA?UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” nu au dreptul sa participe angajatii si persoanele fizice autorizate sau independente care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de colaborare in cadrul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, sotiile / sotii, precum si rudele de gradul I ale acestora.

4. Mecanismul campaniei promotionale

Inscrierea la concurs consta in completarea formularului de inregistrare (ce contine datele de identificare ale gravidei) de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei: 29.03.2017 – 29.06.2017.

5. Descrierea premiilor

Castigatoarele vor primi din partea STEM SURE UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL. Premiul are valoarea aproximativa de 350 RON.

6. Tragerea la sorti. Acordarea premiului. Anuntarea castigatorului.

Premiul se va acorda prin tragere la sorti. Tragerea la sorti va avea loc in data de 30 Iunie 2017. Tragerea la sorti va avea loc la sediul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL din Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, in prezenta Presedintelui Societatii, Directorului General, si a altor 3 persoane, angajati ai S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, desemnati de catre Directorul General.
Tragerea la sorti consta in extragerea aleatorie a unei adrese de email dintre cele trimise de gravide pe perioada promotiei, in prezenta membrilor comisiei, de catre Presedintele Companiei STEM SURE.

Persoana ce corespunde adresei de email extrase, va fi desemnate castigatoare a premiului descris la pct. 5 din prezentul regulamet, daca indeplineste conditiile de participare la concurs prevazute de prezentul Regulament.

La tragerea la sorti participa toate persoanele care indeplinesc prevederile pct. 3 din prezentul regulament.

La tragerea la sorti se va desemna castigatoarea premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, in baza procesului verbal al tragerii la sorti semnat de toti participantii la extragere.
Numele castigatoarei va fi publicata dupa tragerea la sorti pe site-ul STEM SURE: www.stemsure.ro.
Castigatoarea va fi anuntata personal de catre un angajat al S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, in aceeasi zi cu tragerea la sorti, telefonic si prin email. Nu se acorda contravaloarea in bani a premiului.
STEM SURE este exonerata de raspundere in urmatoarele situatii:

– datele de contact ale castigatoarelor desemnate nu sunt valide

– castigatoarele desemnate nu raspund la contactarea efectuata de SC STEM SURE SOLUTIONS SRL

– castigatoarele desemnate nu accepta premiul.

7. Predarea premiului

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la aceasta Campanie presupune acordul castigatorilor referitor la faptul ca persoana lor, numele, localitatea de domiciliu si fotografiile lor pot fi facute publice si folosite in materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta. Castigatorii premiilor vor semna o declaratie scrisa in acest sens, ce va fi predata Organizatorului, în caz contrar considerându-se ca persoana castigatoare a renuntat implicit la premiu.

8. Taxe si impozite

Organizatorul Campaniei nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului cu retinere la sursa, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care Organizatorul Campaniei este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

9. Regulamentul promotiei

Regulamentul promotiei ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” este disponibil pe site-ul www.stemsure.ro.

10. Protectia datelor personale

Prin inscrierea la promotia ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca, in situatia in care vor fi desemnati drept castigatori ai premiului oferit, numele si imaginea lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, fara alte obligatii sau plati, in conformitate cu dispozitiile legale in materie In conformitate cu legislatia in vigoare. Organizatorul este obligat sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Campanii. Organizatorul, detinand numar de Operator de date cu caracter personal 19418, se obliga de asemenea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Campanie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Participantul la promotie in calitate de persoana vizata, are conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie asupra datelor (art. 14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

11. Alternativele premiilor
Castigatorul premiului nu are posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau alte obiecte in afara celor stabilite ca premiu, si nici nu poate solicita modificarea parametrilor premiilor.

Redactat astazi, luni, 28 MARTIE 2017, in 2 (doua) exemplare.
S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL.
prin Presedinte Dr. Bogdan Ivanescu

Transplantul cu celule stem salveaza viata unei fetite de 6 ani ce sufera de mucopolizaharidoza

NehaNeha, o fetita de 6 ani din India ce sufera de o tulburare metabolica grava numita Mucopolizaharidoza tip VI, a primit transplant de celule stem ombilicale recoltate de la fratiorul ei mai mic. Transplantul a fost efectuat cu succes, iar acum fetita este bine-sanatoasa.

La varsta de un an, ritmul de crestere si dezvoltare al fetitei a inceput sa incetineasca. Parintii au solicitat ajutorul medicilor, care au diagnosticat-o pe Neha cu o rara tulburare metabolica, Mucopolizaharidoza tip VI.

Mucopolizaharidozele sunt boli metabolice grave, ce au drept cauza lipsa enzimelor ce proceseaza carbohidratii. Carbohidratii din alimente nu pot fi procesati de organism, ducand la leziuni ale celulelor.

Bebelusii cu astfel de defecte genetice par a fi sanatosi la nastere, dar pe masura ce leziunile celulare se acumuleaza, ei incep sa aiba intarzieri de crestere si dezvoltare normala. Printre cele mai comune simptome se numara inaltimea mica, modificari scheletale, tulburari motorii, defecte ale inimii si dificultati de vedere. Starea de sanatate a pacientilor cu mucopolizaharidoza se inrautateste progresiv, astfel ca ei nu ajung sa supravietuiasca mai mult de cea de-a doua decada a vietii.

Tatal fetitei, Mahendra, spune: “Cand am primit vestea, lumea noastra s-a oprit pentru un moment. Medicul ne-a spus sa apelam la un transplant de celule stem, dar nu stiam daca vom putea gasi un donator compatibil.”

In ultimii zece ani, grupul doctorului Kurtzberg de la Universitatea Duke a demonstrat ca aceste tulburarile metabolice pot fi tratate cu succes prin transplantul de celule stem. Celulele cordonului ombilical pot corecta metabolismul pacientilor astfel incat acesta sa creeze enzimele necesare pentru buna functionare a organismului.

Dupa lungi discutii si vizite la medici, parintilor fetitei li s-a sugerat sa conceapa un al doilea copil de la care sa recolteze celule stem ombilicale. Proba astfel recoltata de la cel de-al 2lea copil al familiei a fost utilizata in transplant pentru surioara mai mare.

La doi ani de la nasterea fratiorului ei mai mic, medicii de la Spitalul Apollo din Chennai, India, i-au transplantat Nehei proba de celule stem ombilicale a fratelui ei mai mic. Actualmente, ea a despasit cu succes pragul de 200 de zile post-transplant.

Neha a reusit sa vorbeasca fluent, iar acum este mult mai responsiva atat din punct de vedere fizic cat si emotional. “Neha se simte foarte bine, a facut fata transplantului, pare ca s-ar fi nascut a doua oara”, declara tatal ei. “Multumirile nu sunt suficiente, banca de celule stem si medicii ne-au oferit sprijin neconditionat si nu avem cuvinte sa ne oferim recunostinta. Fara ei, fetita noastra nu ar fi supravietuit.”

Neha este acum o fetita sanatoasa de 6 ani, care traieste datorita transplantului de celule stem recoltate la nasterea fratiorului ei mai mic.

Pistol cu celule stem ce vindeca arsuri ale pielii

O noua tehnologie ofera mari sperante pacientilor ce au suferit arsuri severe.

RenovaCare este o compania de biotehnologie din New York ce a conceput un dispozitiv cu puternice radacini in cercetarea de ultima ora a celulelor stem. Sistemul utilizeaza propriile celule stem ale pacientului ars, care sunt introduse intr-o suspensie pe baza de apa. Cu ajutorul dispozitivului SkinGun se pulverizeaza aceasta solutie peste rana. Pielea va incepe sa se refaca pornind de la nivelul cel mai profund, celular, si zona arsa se va vindeca.

“Nu modificam cu nimic aceste celule stem. Noi doar le izolam, le punem intr-o seringa impreuna cu o solutie pe baza de apa, si le pulverizam. Ceea ce facem noi este complet natural”, spune Thomas Bold, inginer si presedinte al companiei RenovaCare.

Supravietuirea celulelor stem pulverizate cu aparatul SkinGun este esentiala, deoarece daca celulele stem ar fi lezate in procesul de pulverizare s-ar putea sa nu se dezvolte corect. Insa, potrivit declaratiilor lui Bold, viabilitatea celulelor stem din seringa este de 97%, astfel incat sansele de vindecare a arsurilor sunt foarte bune.

Chiar daca produsul nu este inca pe piata, el a fost folosit in tratamente experimentale. “Am vazut deja peste 24 de pacienti si suntem foarte incantati de rezultate”, spune Bold. “Munca noastra de la Pittsburgh cu privire la procedura premergatoare aparitiei produsului pe piata, arata doar rezultate bune – avem deja 47 de tratamente efectuate la Unitatea de Arsi si Trauma a Spitalului Mercy din cadrul Centrului Medical Universitar Pittsburgh”, spune Dr. Jörg Gerlach, autor al studiului si profesor in cadrul Departmanetului de Chirurgie al Universitatii din Pittsburgh.

La urmatorul link puteti viziona un scurt video demonstrativ, ce arata modul in care functioneaza pistolul ce pulverizeaza celule stem pe arsuri ale pielii: http://mashable.com/2016/11/29/skingun/#C4Td_r5rv5q1

Regulamentul campaniei “Esti gravida? – Castiga Un Set Produse Botez !”

REGULAMENTUL CAMPANIEI PROMOTIONALE

”ESTI GRAVIDA?- CASTIGA uN SET PRODUSE BOTEZ!”

organizat de Societatea Comerciala STEM SURE BIOVAULT SRL,

in perioada 12 decembrie 2016 – 12 martie 2017

 

1. Organizatorul campaniei

 

Organizatorul campaniei promotionale ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” este S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, Bucuresti, avand Cod Unic de inregistrare RO35987797 si numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/5861/2016, cont nr. RO22BACX0000001309908000 deschis la UNICREDIT – Sucursala Mihai Bravu, tel. : 021 3266 030 , fax. 031 817 02 78 , denumita in continuare “STEM SURE” sau “Organizatorul”, reprezentata la autentificarea prezentului inscris de dl. Bogdan Ivanescu, in calitate de Presedinte. Campania promotionala se va derula cu respectarea prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii.

 

2. Durata promotiei si aria de desfasurare a campaniei

Campania promotionala ”ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN SET DE PRODUSE BOTEZ!” va avea loc in perioada 12.12.2016 – 12.03.2017, urmand sa fie organizata si sa se desfasoare in toata tara.

 

3. Dreptul de participare

Poate participa la aceasta campanie promotionala orice persoana fizica, romana sau straina, care are varsta de cel putin 18 ani impliniti la data de 12.12.2016, si care, gravida fiind, completeaza formularul de inregistrare de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei. La campania promotionala ”ESTI GRAVIDA?UN SET PRODUSE BOTEZ!” nu au dreptul sa participe angajatii si persoanele fizice autorizate sau independente care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de colaborare in cadrul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, sotiile / sotii, precum si rudele de gradul I ale acestora.

 

4. Mecanismul campaniei promotionale

Inscrierea la concurs consta in completarea formularului de inregistrare (ce contine datele de identificare ale gravidei) de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei: 12.12.2016 – 12.03.2017.

 

5. Descrierea premiilor

Castigatoarele vor primi din partea STEM SURE la semnarea contractului de recoltare si stocare a celulelor stem cate UN SET DE PRODUSE BOTEZ ( pentru fetita vor primi o rochita si un trusou de botez iar pentru baietel vor primi un costumas si o lumanare de botez) indiferent de pachetul pe care-l vor alege. Premiul are valoarea aproximativa de 600 RON.

 

6. Tragerea la sorti. Acordarea premiului. Anuntarea castigatorului.

Premiul se va acorda prin tragere la sorti. Tragerea la sorti va avea loc in data de 13 Martie 2017. Tragerea la sorti va avea loc la sediul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL din Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, in prezenta Presedintelui Societatii, Directorului General, si a altor 3 persoane, angajati ai S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, desemnati de catre Directorul General.
Tragerea la sorti consta in extragerea aleatorie a unei (2) adrese de email dintre cele trimise de gravide pe perioada promotiei, in prezenta membrilor comisiei, de catre Presedintele Companiei STEM SURE.

Persoanele ce corespunde adreselor de email extrase, vor fi desemnate castigatoare a premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, daca indeplinesc conditiile de participare la concurs prevazute de prezentul Regulament.

La tragerea la sorti participa toate persoanele care indeplinesc prevederile pct. 3 din prezentul regulament.

La tragerea la sorti se va desemna castigatoarea premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, in baza procesului verbal al tragerii la sorti semnat de toti participantii la extragere.
Numele castigatoarelor vor fi publicate dupa tragerea la sorti pe site-ul STEM SURE: www.stemsure.ro.
Castigatoarele vor fi anuntata personal de catre un angajat al S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, in aceeasi zi cu tragerea la sorti, telefonic si prin email. Nu se acorda contravaloarea in bani a premiului.
STEM SURE este exonerata de raspundere in urmatoarele situatii:

– datele de contact ale castigatoarelor desemnate nu sunt valide

– castigatoarele desemnate nu raspund la contactarea efectuata de SC STEM SURE SOLUTIONS SRL

– castigatoarele desemnate nu accepta premiul.

 

7. Predarea premiului

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la aceasta Campanie presupune acordul castigatorilor referitor la faptul ca persoana lor, numele, localitatea de domiciliu si fotografiile lor pot fi facute publice si folosite in materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta. Castigatorii premiilor vor semna o declaratie scrisa in acest sens, ce va fi predata Organizatorului, în caz contrar considerându-se ca persoana castigatoare a renuntat implicit la premiu.

 

8. Taxe si impozite

Organizatorul Campaniei nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului cu retinere la sursa, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care Organizatorul Campaniei este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

 

9. Regulamentul promotiei

Regulamentul promotiei ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” este disponibil pe site-ul www.stemsure.ro.

 

10. Protectia datelor personale

Prin inscrierea la promotia ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca, in situatia in care vor fi desemnati drept castigatori ai premiului oferit, numele si imaginea lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, fara alte obligatii sau plati, in conformitate cu dispozitiile legale in materie In conformitate cu legislatia in vigoare. Organizatorul este obligat sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Campanii. Organizatorul, detinand numar de Operator de date cu caracter personal 19418, se obliga de asemenea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Campanie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Participantul la promotie in calitate de persoana vizata, are conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie asupra datelor (art. 14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

 

11. Alternativele premiilor
Castigatorul premiului nu are posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau alte obiecte in afara celor stabilite ca premiu, si nici nu poate solicita modificarea parametrilor premiilor.

 

Redactat astazi, luni, 12 DECEMBRIE 2016, in 2 (doua) exemplare.
S.C. STEM SURE SOLUTIONS SRL.
prin Presedinte Dr. Bogdan Ivanescu

Tratament viitor cu celule stem pentru Scleroza Laterala Amiotrofica

FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite) a aprobat un studiu medical cu celule stem, menit sa obtina rezultate in lupta impotriva SLA (Scleroza Laterala Amiotrofica). 18 pacienti vor beneficia de acest tratament, considerat a fi o abordare inovativa pentru vindecarea acestei maladii.

 

Cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, SLA este o boala neurologica in care sunt afectati neuronii motori, acei neuroni ce sunt responsabili de comanda muschilor voluntari, muschi care fac posibila miscarea. In aceasta boala se ajunge la o paralizie progresiva , invalidanta, ce duce de obicei in mai putin de 5 ani de la diagnostic la decesul pacientului.

 

Cercetatorii de la Centrul Medical CedarsSinai din Los Angeles au primit aprobarea U.S. FDAOrganismul similar din Romania se numeste Agentia Naționala a Medicamentului (ANM) – pentru a testa aceasta noua combinatie de terapie genica si celule stem pe care au dezvoltat-o in speranta de a opri evolutia Sclerozei Laterale Amiotrofice (SLA). Inscrierea in acest studiu clinic trebuie sa inceapa in curand. Aprobarea FDA va permite ca 18 pacienti sa primeasca aceasta noua medicatie in urmatoarele cateva luni de la inceperea studiului, la Institutul de Medicina Regenerativa Cedars-Sinai. Deoarece nu exista un tratament eficient pentru aceasta boala, si singurele medicamente ce sunt oferite pacientilor vizeaza ameliorarea simptomelor, pacientii primind inclusiv sustinere din partea masinilor pentru a ramane in viata (de exemplu se folosesc aparate ce sustin respiratia artificiala), acest studiu clinic este vazut ca fiind particular semnificativ.

 

Celulele stem prezinta un deosebit interes pentru cercetatorii Medicinei Regenerative. “Aceasta este o abordare extrem de inovativa pentru o boala ce a incurcat medicina timp de foarte multe generatii”, spune Shlomo Melmed, vice-presedintele Afacerilor Academice din Centrului Medical Cedars-Sinai si decanul Facultatii de Medicina. “Aceasta combinatie inovativa a stiintei celulelor stem, utilizand un nou device pentru injectarea celulelor stem, la care se adauga faptul ca detinem laboratoare de cercetare ultramoderne si implicarea directa a neurocercetatorilor, neurochirurgilor si neurologilor, face acest proiect posibil”, mai spune el.

In viitor: transplant de inima obtinuta din celule stem

Cateodata, stiinta pur si simplu ne uimeste!

In laboratorul de cercetare al Spitalului Prince Charles din Brisbane, Australia, jurnalistii locali au putut vedea bataia unei inimi umane dezvoltata din celule stem. Pe viitor, persoanele care au suferit infarcte miocardice sau alte tipuri de suferinte cardiace vor putea primi noi celule cardiace cultivate din celule stem, care vor inlocui zonele afectate ale cordului.

 

Incepand cu 21 septembrie, prin bunavointa Guvernului din Australia, se vor acorda 1.3 milioane de dolari Grupului de Cercetare al Spitalului Prince Charles, iar aceste tratamente vor putea deveni curente in urmatorii 10-15 ani.

 

Dr. Nathan Palpant lucreaza pentru Institutul de Biostiinta Moleculara al Universitatii din Queensland si face parte dintr-o echipa internationala ce are ca scop crearea de inimi ce pot fi utilizate in transplanturi. “Putem folosi celule stem umane ce au capacitatea de a se dezvolta in orice tip de celula a corpului uman”, spune Dr. Palpant. “Putem face celulele stem sa regenereze inima, dar le putem folosi si pentru a studia diverse boli ce apar in cursul dezvoltarii. Si putem trece prin acest proces de multe, multe ori pentru a crea milioane, sau chiar miliarde de astfel de celule pentru a le folosii in diverse experimente.”

 

Este posibil sa faci o inima? “In teorie, da. Este, bineinteles, mai complicat deoarece nu este vorba doar de prezenta acelor celule in inima, mai este vorba si despre structura inimii”, spune Dr. Palpant. O noua inima ar necesita miliarde de celule. Totusi, folosind o matrice a cordului, cercetarile au avansat foarte rapid. “Putem introduce fibre musculare noi intr-o inima deja existenta.”

 

Studiile clinice din Statele Unite, Europa, iar acum si din Queensland, Australia, vor evolua in urmatorii zece ani.

Tony Stephens, acum in varsta de 38 de ani, dezvoltator al unei zone rezidentiale pe coasta de est a Australiei, a primit o inima artificiala la Spitalul Prince Charles in urma cu 6 ani. Acum viziteaza spitalul impreuna cu fiica sa Arabella. Tony Stephens a inceput sa aiba probleme cu inima pe cand avea doar 21 de ani si a primit un transplant de cord putin dupa ce a implinit 31 de ani. El spune ca aceasta cercetare de la Spitalul Prince Charles i-a salvat viata literalmente. “Cel mai probabil nu as fi fost astazi aici fara ajutorul lor. Fiecare zi este o binecuvantare. Acum am un baietel si fetita. Nu te uiti cu adevarat la viata ta pana nu realizezi ca ai fi putut sa nu o ai. Iar apoi, fiecare zi este cu adevarat o binecuvantare”, spune Tony.

 

Profesorul John Fraser, membru al Grupului de Cercetare a Spitalului Prince Charles, spune ca aceasta realizare este un nou capitol al stiintei si “urmatoarea generatie in tratarea bolilor cardiace”. El a fost si cel care a creat prima inima bionica din lume. “Ne dorim sa combinam aceasta inginerie cu partea de biologie pentru a transforma insuficienta cardiaca in succes cardiac”, spune profesorul.

Celulele stem vindeca un baietel de 7 ani de Talasemie Majora

Copil fiind, Zayed a trait cu cea mai severa forma a bolii numite Beta Talasemie Majora, o boala amenintatoare de viata. La varsta de 7 ani, starea de sanatate a baiatului se deteriora rapid, astfel ca familiei acestuia i s-a oferit o ultima speranta cu ajutorul probei de sange ombilical a fratelui mai mic, Mohammed, atunci in varsta de numai 3 ani.

 

Beta Talasemia Majora este o boala de sange transmisa genetic, care apare atunci cand genele responsabile de productia hemoglobinei (proteina din globulele rosii ce transporta oxigenul in intreg organismul) sunt anormale. Cel mai folosit tratament este transfuzarea regulata de sange, pentru a oferi organismului globule rosii sanatoase, dar transfuziile repetate de sange pot provoca alte probleme majore de sanatate. Singurul tratament care asigura vindecarea definitiva a Beta Talasemiei Majora este transplantul de celule stem.

 

Parintii lui Zayed si ai lui Mohammed au luat decizia de a stoca celule stem din sangele ombilical, la nasterea baiatului lor mai mic, intr-o banca privata din Dubai. Din fericire, testul de compatibilitate HLA a aratat ca cei doi frati prezentau o compatibilitate suficient de mare pentru ca Mohammed sa ii doneze fratelui sau, Zayed, proba sa de celule stem.

 

Transplantul s-a efectuat la sfarsitul anului 2014, in Statele Unite ale Americii, la Universitatea de Medicina Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. Lui Zayed i-au fost transplantate celule stem din sangele ombilical al fratelui sau, cat si din maduva osoasa, pentru a maximiza sansele de reusita. De la momentul transplantului, familia s-a reintors in Abu Dhabi unde Zayed s-a recuperat complet si nu a mai prezentat simptomele Talasemiei, nemaifiind necesare chinuitoarele transfuzii de sange.

 

“Copilul nostru se simte mult mai bine dupa transplant, a fost extraordinar. Stocarea celulelor stem este foarte valoroasa, chiar daca este ceva de care nu iti doresti sa ai nevoie vreodata, ca o asigurare. In cazul nostru a fost nevoie de ea si suntem incredibil de fericiti ca am facut alegerea de a stoca sangele ombilical la momentul potrivit, altfel viitorul familiei noastre ar fi fost cu totul diferit.”, spune tatal baiatului.

 

Kenneth R. Cooke, Directorul Programului de Transplant Pediatric de Sange si Maduva al Universitatii de Medicina Johns Hopkins, declara: “Recomand intotdeauna familiilor sa stocheze sangele ombilical al copiilor lor, indiferent daca exista in familie vreo afectiune de sanatate sau nu, deoarece acesta ar putea fi folosit in viitor de copil sau de catre un alt membru al familiei.”

Recuperare cu ajutorul celulelor stem dupa leziunea maduvei spinarii

Un baiat paralizat recastiga mobilitatea bratelor dupa o terapie experimentala cu celule stem. Rezultatele initiale ofera speranta pacientilor ce au suferit leziuni ale maduvei spinarii.

 

Medicii Centrului de Recuperare Neuronala al Universitatii Southern California au efectuat un tratament experimental ce presupune injectarea de celule stem in coloana cervicala a unui baiat in varsta de 21 de ani, recent paralizat, ca parte a unui studiu clinic ce se desfasoara in mai multe centre.

 

Pe 6 martie, din cauza carosabilului umed, Kristopher (Kris) Boesen a pierdut controlul masinii pe care o conducea si s-a izbit de un copac si un stalp de telefon, suferind un traumatism la nivelul coloanei cervicale. La acel moment, parintii au fost avertizati ca exista o sansa foarte mare ca baiatul lor sa ramana paralizat de la gat in jos. Din fericire, la numai doua saptamani de la interventie, Kris a inceput sa prezinte semne de imbunatatire. Dupa doar trei luni, baiatul a putut sa se hraneasca singur, sa foloseasca telefonul mobil, sa isi scrie numele, sa utilizeze un scaun cu rotile electric si sa isi imbratiseze familia si prietenii. Ameliorarea sensibilitatii si a miscarii in ambele maini il ajuta totodata pe Kris sa se poate ingriji singur si sa poata spera la o viata mai independenta.

 

“De obicei, pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii sunt operati pentru a le fi stabilizata coloana, insa acest lucru nu ajuta foarte mult recuperarea functiilor senzitive si motorii”, explica Charles Liu, directorul Centrului de Recuperare Neuronala. “Cu acest studiu noi testam o procedura ce imbunatateste functia neurologica, ceea ce poate sa insemne diferenta dintre a fi paralizat permanent sau a fi capabil sa iti folosesti mainile. Recapatarea acestui gen de functionalitate ar imbunatati considerabil calitatea vietii de zi cu zi a pacientilor ce au suferit leziuni severe ale maduvei spinarii.” “In 90 de zile de la tratament, Kris si-a recapatat semnificativ functia motorie, pana la doua nivele ale maduvei spinarii”, spune Liu. “In cazul lui Kris, doua nivele de maduva fac diferenta: poate sa isi foloseasca mainile pentru a se spala pe dinti, poate sa foloseasca un calculator sau sa faca alte lucruri pe care altfel nu ar fi fost capabil sa le faca, deci aceste imbunatatiri in independenta lui functionala nu pot fi trecute cu vederea”.

 

Aceste operatii de pionierat reprezinta cele mai noi dovezi ce demonstreaza potentialul Medicinei Regenerative si a recuperarii neuronale cu ajutorul celulelor stem, precum si imbunatatirea vietii a mii de pacienti ce au suferit leziuni severe ale maduvei spinarii.

 

Centrul de Recuperare Neuronala al Universitatii Southern California este unu dintre cele sase centre din Statele Unite ale Americii ce sunt autorizate sa admite pacienti in vederea administrarii acestui tratament de pionierat. Pentru a fi acceptati in acest studiu clinic, pacientii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani, iar starea de sanatate trebuie sa fie suficient de stabila cat sa permita injectarea concentratului de celule stem in interval de 14-30 de zile dupa traumatism.