Boala mitocondriala va putea fi vindecata cu ajutorul celulelor stem

Tratamentul boli mitocondriale folosind celule stem este fezabil, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Cercetatorii au reusit sa creeze, in laborator, celule stem care pot repera defecte mitocondriale comune si au anuntat ca acestea au putut sa determine reluarea functiei celulelor.
Probabil, aceste celule pot imbunatati sanatatea pacientilor care sufera de aceasta afectiune, insa, plecand de la aceste descoperiri, vor fi necesari ani de teste preclinice, inainte de a se incepe studiile clinice in cazul oamenilor.
Boala mitocondriala este o afectiune dificil de identificat si nu are, la ora actuala, niciun tratament. Problemele cauzate de boala mitocondriala pot debuta la nastere sau abia la sfarsitul vietii adulte.

In interiorul celulelor din organism exista unele componente celulare mici care poarta numele de mitocondrii. Mitocondriile sunt cele care produc energia necesara cresterii si functionarii celulare.

Daca exita leziuni la nivelul mitocondriilor, celulele corpului uman nu-si pot indeplini functiile.Deoarece mitocondriile se afla la nivelul tuturor celulelor din organism, in cazul acestei afectiuni, pot fi afectate mai multe organe, inclusiv creierul, inima si muschii.

Studiul a fost realizat de oamenii de stiinta de la Salk Institute si din cadrul Oregon Health & Science University din San Diego.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *