Ce spun medicii

Rolul medicului specialist obstetrician este de a informa corect femeile gravide despre posibilitatea de a-si asigura suportul de celule stem pentru copilul lor.

Dr. Bogdan Doroftei

Medic specialist Obstetrica – Ginecologie
Doctor in Medicina

Celule stem pot constitui o “asigurare” a suportului de transplant in cazul nefericit in care copilul care se va naste poate dezvolta pe parcursul vietii, o boala considerata pana nu demult incurabila. Si aici ma refer la leucemie sau la alte boli care afecteaza calitativ sangele. Daca progresul medicinei actuale se concretizeaza si in posibilitatea de recoltare a celulelor stem, de ce sa nu profite de aceasta oportunitate cei care inteleg importanta acestei tehnologii care in prezent imbunatateste calitatea vietii?

E usor de observat ca traim intr-o lume din ce in ce mai afectata de poluare, de virusuri care determina aparitia pandemiilor de gripa cu potential letal pentru o categorie larga a populatiei globului. Aceste provocari asupra sanatatii individului sunt tot mai agresive, asa incat este nevoie tot mai mult ca progresul medicinei sa ajunga mai repede si mai concret la cei care au nevoie.

Aceste celule stem nu sunt in acest moment panaceul universal, dar pot constitui un punct de plecare al viitorul medicinei moderne. Tehnici genetice si de laborator sunt din ce in ce mai rafinate, astfel incat nu este departe ziua in care celulele vor capata valoarea lor adevarata si atunci vor putea fi considerati privilegiati acei indivizi care si-au pastrat aceste celule stem.

Incercand un exercitiu de imaginatie, oare mamele noastre nu ar fi dorit, in eventualitatea ca ar fi fost posibil, ca fiecare dintre noi sa avem o “zestre” genetica care sa poata fi folosita ulterior, la nevoie?

Unele gravide pot afla raspunsul sau pot sa si-l imagineze. Important insa este rezultatul. Daca exista posibilitatea de a stoca celule pentru viitorul copilului nenascut, de ce sa nu foloseasca orice gravida aceasta solutie?

Rolul medicului specialist obstetrician este de a informa corect femeile gravide despre posibilitatea de a-si asigura suportul de celule stem pentru copilul lor. Uneori, ni s-a intamplat sa fim afectati de faptul ca persoane dragi noua, nu au beneficiat de posibilitatile noi de diagnostic si tratament ale unor afectiuni. Care poate au dus la pierderea persoanelor dragi. Ulterior ne-am gandit retrospectiv si poate ne-am reprosat ca nu am avut posibilitatea sa ajutam prin toate mijloacele un om care suferea de o boala a carui tratament era deja cunoscut. Bolile hematopoietice grave au o evolutie imprevizibila si de multe ori catre moarte.

“Salvati o viata cu o celula!”, ar putea fi un slogan realist peste cativa ani.

Sunt cupluri care au un copil afectat de o boala hematopoietica si se gandesc sa conceapa un alt copil ale carui celule pot fi compatibile 100% cu copilul nascut si afectat de o boala necrutatoare, leucemia. Aceste cupluri incearca sa-si salveze primul copil prin nasterea unui alt copil care nu va fi afectat de boala si ale carui celule pot fi folosite la transplant. Care ar fi sfatul referitor la recoltarea de celule stem dat de catre aceste cupluri? Nu poate fi greu de ghicit.

STEM Sure este o companie puternica si etica pe piata de profil de specialitate, extrem de energica, cu o echipa tanara, dinamica, profesionista in domeniu. Rapiditatea, transparenta si comunicarea cu medicul si pacientul se constituie in reperele principale ale succesului ca celulele recoltate, la nastere, din cordonul ombilical, vor ajunge la locul de depozitare fara a-si pierde calitatile.

Stem SURE este singura companie care m-a convins ca si in Romania putem avea un serviciu medical la standarde internationale. Faptul ca pacientelor mele le-a fost comunicat rezultatul procesarii in cateva zile de la recoltare este cel mai important argument pentru mine ca procesarea are loc cel mai repede posibil si anume atata vreme cat celule stem sunt „proaspete”.

Orice mama ar trebui sa se gandeasca foarte serios ca sansele de asigurare a unui suport biologic genetic pentru viitorul copilului lor nu poate fi cuantificat in bani si ca odata, in viata fiecarei mame, aceasta oportunitate medicala poate fi exploatata la maximum. Ulterior aceste celule stem pot fi extrem de valoroase si pot face diferenta in cazul succesului terapeutic al unui pacient afectat de o boala hematopoietica.

Diferenta aceasta se constituie in viata pe care o poate darui fiecare mama, copilului sau, poate pentru a doua oara.

In Romania au aparut mai multe companii care se ocupa de recoltarea, transportul si depozitarea acestor celule. Mamicile trebuie sa aleaga intre mai multe oferte si acest lucru poate fi uneori dificil mai ales daca informatiile nu sunt clar si realist prezentate. Intotdeauna sfatuiesc mamicile sa aleaga compania care ofera rezultatul cel mai rapid, fiind un criteriu ca acele celule nu “calatoresc” timp indelungat si ca ele sunt rapid procesate.

In realitate, insa drumul de la decizie si rezultatul acesteia poate fi extrem de lung si plin de neprevazut.

Motiv pentru care Stem SURE poate oferi acum raspunsul de care poate aveti nevoie.

Cu stima pentru echipa Stem SURE,

Asistent Universitar Dr. Bogdan Doroftei

Medic specialist Obstetrica – Ginecologie

Doctor in Medicina

Dr. Ionel Aurel

Medic Primar Obstetrica – Ginecologie

Cand a venit pe lume nepotica mea, am ales pentru ea Stem SURE datorita calitatii si sigurantei!

Dr. Ionel Aurel

DIRECTOR GENERAL & ACTIONAR “CLINICA EVA” – Brasov

Medic Primar Obstetrica – Ginecologie

Dan Fiterman

La cel de-al treilea copil al nostru am fost incantati ca putem accesa un serviciu de recoltare si prezervare a celulelor stem. Am considerat ca este menirea și obligatia noastra, ca parinti, de a asigura in acest mod viitorul si sanatatea fetitei noastre si suntem bucurosi de progresele medicinei si de faptul ca astfel de servicii sunt disponibile acum si in Romania.

Am optat pentru Stem SURE ca furnizor al serviciilor de profil, avand incredere deplina in calitatea, standardele si seriozitatea Companiei si fiind convinsi ca va fi alaturi de noi si de familia noastra pe termen lung, pentru că investitia in celule stem este o investitie pe viata.

Dan Fiterman

DIRECTOR GENERAL & ACTIONAR “ARCADIA HOSPITAL” – Iasi

Dorin Preda

Pentru ca am cautat o companie de recoltare celule stem sigura, care se dezvolta constant, cu servicii care se adapteaza in permanenta evolutiei din domeniul medical, am ales Stem SURE. Toate acestea mi-au oferit garantia unui produs de calitate!

Dorin Preda

BOARD MEMBER & ACTIONAR “MEDLIFE SA” – Bucuresti