Pas cu pas

Recoltarea de celule stem la nasterea copilului tau este o decizie serioasa pentru fiecare familie. Pentru cei ce suferă de o boală care poate fi tratata cu celule stem, recoltarea si stocarea de celule stem s-ar putea dovedi foarte importanta. Tratamentul cu celule stem reprezinta o sansa in plus pentru vindecare.

Afla ce pasi trebuie sa parcurga proba ta
pentru a fi gata de utilizare

Recoltarea de celule stem la nasterea copilului tau este o decizie serioasa pentru fiecare familie. Pentru cei ce suferă de o boală care poate fi tratata cu celule stem, recoltarea si stocarea de celule stem s-ar putea dovedi foarte importanta. Tratamentul cu celule stem reprezinta o sansa in plus pentru vindecare.

Pasul 1

Recoltarea sangelui ombilical va fi efectuata de catre medicul ginecolog ce asista nasterea

Pasul 2

Proba recoltata va fi transportata cu avionul catre banca de celule stem

Pasul 3

Odata ajuns in banca, sangele ombilical recoltat va fi procesat, vor fi separate celulele stem de restul produsilor nefolositori din sange, si vor fi efectuate analizele infectioase.

Pasul 4

Concentratul de celule stem va fi stocat in banca, alaturi de recipientele de tesut de cordon ombilical si de recipientele suplimentare, pentru diverse analize.

Pasii de urmat

Pachetele noastre de servicii sunt all-inclusive fara costuri ascunse. Toate procedurile de procesare si stocare sunt efectuate de către personal special instruit si într-un mediu steril, controlat, care este autorizat de HTA (Humann Tissue Authority, UK).

Contacteaza-ne pentru informatii

Da-ne un telefon sau scrie-ne pentru informații suplimentare sau pentru a solicita brosurile informative Stem Sure. Vei primi toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza!

Incheierea contractului

Pentru incheerea contractului vor trebui semnate documentele puse la dispozitie de Stem Sure. Apoi vei primi kitul, complet echipat, pentru recoltarea sangelui si tesutului ombilical, pe care il vei lua cu tine la maternitate.

Momentul nasterii

Imediat ce bebelușul s-a născut și medicul a finalizat recoltarea, suna-ne iar noi vom ridica proba. Taticul este responsabil cu aceasta sarcina  Proba va fi transportata aerian pana la locatia bancii, in Marea Britanie, unde va fi imediat procesata si stocata.

Certificatul de stocare

In termen de 7 zile dupa nastere vei primi un telefon de la noi, prin care iti vom anunta rezultatul procesarii: volum de sange recoltat, numar de celule stem, viabilitate, si altele. Apoi vei primi Certificatul de Stocare, continand in detaliu rezultatul procesarii.

Contacteaza-ne pentru informatii

Vorbeste la telefon cu unul dintre consultantii nostri. Sau trimite-ne un email, cum iti e mai confortabil.

 • Vei primi informatii concrete despre celulele stem si beneficiile stocarii
 • Vei afla despre pachetele pe care ti le punem la dispozitie
 • Vom discuta diverse variante de plata
 • Vei primi informatii despre alte beneficii pe care ti le oferim
 • Iti vom trimite documentele de completat
 • Iti vom raspunde cu placere la orice alte intrebari vei avea
Suna-ne la 0720 783 611
Scrie-ne pe office@stemsure.ro

Incheierea contractului

Pentru semnarea contractului exista 2 variante:

 1. Te intalnesti cu unul dintre Reprezentantii Medicali Stem Sure. Vei completa si semna Contractele si Formularele, vei primi Kitul de Recoltare si vei achita suma de 55 Euro (numerar sau ordin de plata).
 2. Primesti prin Curier Rapid Contractele, Formularele, Trusa de Recoltare si factura in valoare de 55 Euro. Completezi si semnezi Documentele si le trimiti la sediul nostru din Strada Randunelelor, Nr. 9, Sector 3, Bucuresti, Cod Postal 030883. Ulterior achiti prin banca contravaloarea facturii de 55 Euro.

Dupa semnarea Contractelor, un Reprezentant Medical Stem Sure se va intalni cu medicul tau si, in situatia in care acesta nu a mai utilizat Trusa noastra de recoltare, va proceda la urmatoarele:

 1. il va informa asupra particularitatilor Trusei de Recoltare Stem Sure, sau:
 2. va efectua instructajul privind procedura de recoltare a sangelui din cordonul ombilical – pentru medicii care nu au mai efectuat o asemenea procedura. Din experienta noastra, mai putin de 5% din medici se afla intr-o asemenea situatie
 

Momentul nasterii

Stim că ZIUA CEA MARE poate fi foarte agitata. De aceea am simplificat procedurile, asa incat pentru recoltarea de celule stem la nasterea coopilului tau sa nu ai de facut altceva decat urmatorii 3 pasi:

Ia Kit-ul de recoltare cu tine la spital.
Reaminteste-le medicului si asistentei optiunea ta privind recoltarea. Medicul tau a fost instruit in prealabil de catre unul din Reprezentantii Medicali Stem Sure. După naștere, sângele din cordonul ombilical si proba de cordon ombilical si sange matern vor fi recoltate de către personalul medical, care va semna si documentele insotitoare din kit, ce contin detaliile nasterii.

Dupa finalizarea nasterii suna-ne la numarul de telefon 0737.0011.22 si anunta nasterea!Taticul este responsabil cu acest telefon. Dar oricare dintre Parinti poate suna, precum si orice alta persoana. Vom trimite la spital un curier autorizat pentru transport probe biolgice, ce va ridica kitul si il va transporta in conditii de siguranta cu avionul pe ruta Romania – Marea Britanie. Pe parcursul transportului proba nu va fi trecuta prin aparatul cu Raze X. Timpul mediu de transport este de 24 – 48 de ore.

Locatia Bancii unde se face procesarea si stocarea in conditii de criogenie, se afla in in Plymouth, Marea Britanie, la urmatoarea adresa: Plymouth International Medical & Technology Park, 24 Brest Road, Derriford, Plymouth, PL6 5XP, United Kingdom. In 2-3 zile dupa nastere iti vom da un telefon pentru a-ti explica rezultatul procesarii. Apoi in termen de 7 zile dupa nastere vei primi Certificatul de Stocare. Sistemul prin care se mentine temperatura de stocare de -196° C este complet independent de alte surse de energie. De asemenea exista un sistem de monitorizare a cantitatii de azot lichid, ca si a temperaturii din recipiente.

Decizia finala in ceea ce priveste recoltarea sangelui ombilical apartine in totalitate personalului medical care va asista la nastere. Aceastea sunt singurele persoane care vor decide daca recoltarea sangelui din cordonul ombilical si din placenta poate avea loc si care este metoda folosita pentru recoltare (inainte sau dupa expulzia / scoaterea placentei).

Transportul probei in banca

Un curier va sosi la spital si va ridica Trusa de Recoltare. Proba de sange va fi transportata cu avionul pe ruta Romania – Marea Britanie.

Transportul probei recoltate se face cu avionul, in cel mai scurt timp posibil de la recoltare, utilizand o Companie Curier de Probe Biologice Umane, autorizata si acreditata la nivel national si international: TNT

Pe parcursul transportului proba nu va fi trecuta prin aparatul cu Raze X

Timpul mediu de transport este de 48 de ore.

Verificarea si procesarea probei

1233
 • 1. LIVRAREA PROBEI DE SANGE DIN CORDONUL OMBILICAL

  Curierul livreaza sangele colectat in containere de transport cu temperatura stabila in jurul orei 11.00. Proba de sange este apoi transferata catre laboratorul BIOVAULT pentru a fi procesata si criogenata pe parcursul aceleiasi zile.

 • 2. RECEPTIA PROBEI DE SANGE DIN CORDONUL OMBILICAL

  In laboratorul BIOVAULT proba este inregistrata, i se atribuie un cod de bare unic si este pregatita pentru prelucrare.

 • 3. PRELUCRAREA PROBEI DE SANGE DIN CORDONUL OMBILICAL

  Prelucrarea probei de sange din cordonul ombilical inainte de criogenare implica separarea celulelor stem prin centrifugare, procedura prin care se elimina marea parte a globulelor rosii si a plasmei, acumuland astfel globulele albe si celulele stem. Procesarea sangelui ombilical recoltat se face in mod automatizat. Inainte, in timpul si dupa etapele de centrifugare si de sortare, celulele nucleate din produsul rezidual sunt numarate pentru a monitoriza calitatea etapelor de sortare. In concentratul final de celule se determina numarul de celule stem.

 • 4. PRELUCRAREA PROBEI DE TESUT OMBILICAL

  Prelucrarea fragmentului de tesut ombilical inainte de criogenare implica imersiunea tesutului intr-un cocktail chimic, constand dintr-un amestec de lichide ce conserva celule si tesuturi, apoi se practica sectionarea cordonului ombilical recoltat si expunerea gelatinei Wharton, cea care contine celule stem mezenchimale. 10 astfel de fragmente, fiecare avand cca 1cm, sunt transferate intr-un tub criogenic, care apoi va fi supus procedurii de criogenare.

 • 5. PREGATIREA PROBEI DE SANGE OMBILICAL SI TESUT OMBILICAL PENTRU CRIOGENARE

  Chiar inainte de criogenare, un amestec de 2 substante crioprezervante – DMSO/dextran – este adaugat concentratului de celule stem, respectiv gelatinei Wharton. Aceasta etapa are loc pentru a mentine integritatea celulelor in timpul procesului de criogenarese; ne asiguram astfel ca celulele vor supravietui criogenarii si unui eventual proces de decriogenare. Adaugarea acestor substante cu rol crioprotector are loc in mediu aseptic pe un banc de lucru cu flux laminar. Proba este apoi transferata in recipientul bi-compartimentat special conceput pentru criogenare, si depozitata intr-un recipient metalic. Gelatina Wharton pregatita pentru criogenare conform celor de mai sus, va fi stocata ca standard intr-un tub special de criogenare.

 • 6. ANALIZE ULTERIOARE

  Dupa criogenare, sunt efectuate diferite teste pe mostre mai mici prelevate in timpul procesului si dupa incheierea acestuia.

Verificarea si procesarea probei

Livrarea probei de sange din cordonul ombilical
Curierul livreaza sangele colectat in containere de transport cu temperatura stabila in jurul orei 12.00. Proba de sange este apoi transferata catre laboratorul BIOVAULT pentru a fi procesata si criogenata pe parcursul aceleiasi zile.

Receptia probei de sange din cordonul ombilical
In laboratorul BIOVAULT proba este inregistrata, i se atribuie un cod de bare unic si este pregatita pentru prelucrare.

Prelucrarea probei de sange din cordonul ombilical
Prelucrarea probei de sange din cordonul ombilical inainte de criogenare implica separarea celulelor stem prin centrifugare, procedura prin care se elimina marea parte a globulelor rosii si a plasmei, acumuland astfel globulele albe si celulele stem. Procesarea sangelui ombilical recoltat se face in mod automatizat. Inainte, in timpul si dupa etapele de centrifugare si de sortare, celulele nucleate din produsul rezidual sunt numarate pentru a monitoriza calitatea etapelor de sortare. In concentratul final de celule se determina numarul de celule stem.

Prelucrarea probei de tesut ombilical
Prelucrarea fragmentului de tesut ombilical inainte de criogenare implica imersiunea tesutului intr-un cocktail chimic, constand dintr-un amestec de lichide ce conserva celule si tesuturi, apoi se practica sectionarea cordonului ombilical recoltat si expunerea gelatinei Wharton, cea care contine celule stem mezenchimale. 10 astfel de fragmente, fiecare avand cca 1cm, sunt transferate intr-un tub criogenic, care apoi va fi supus procedurii de criogenare.

Analize ulterioare
Dupa criogenare, sunt efectuate diferite teste pe mostre mai mici prelevate in timpul procesului si dupa incheierea acestuia..

Depozitarea probei

Pregatirea probei de sange ombilical si tesut ombilical pentru criogenare
Chiar inainte de criogenare, un amestec de 2 substante crioprezervante – DMSO/dextran – este adaugat concentratului de celule stem, respectiv gelatinei Wharton. Aceasta etapa are loc pentru a mentine integritatea celulelor in timpul procesului de criogenarese; ne asiguram astfel ca celulele vor supravietui criogenarii si unui eventual proces de decriogenare. Adaugarea acestor substante cu rol crioprotector are loc in mediu aseptic pe un banc de lucru cu flux laminar. Proba este apoi transferata in recipientul bi-compartimentat special conceput pentru criogenare, si plasata intr-un recipient metalic. Gelatina Wharton pregatita pentru criogenare conform celor de mai sus, este plasata dupa izolare intr-un tub criogenic, fiind astfel pregatita pentru criogenare.

Criogenarea si depozitarea pe termen lung
Recipientele de criogenare sunt transferate intr-un aparat de criogenare cu rata graduala de inghetare. Proba este criogenata pana la -150° C folosind un program automat de control al temperaturii. Astfel, temperatura probei este scazuta treptat de la temperatura camerei pana la -150° C. Ulterior, recipientele vo fi introduse in vapori de azot in tancul de criogenare, tanc ce este racit cu azot lichid (N2) aflat la o temperatura de -196° C. Proba de sange si de tesut ombilical este stocata in carantina pana la definitivarea testelor virusologice si bacteriene. Ulterior aceasta este mutata in recipientul pentru stocarea definitiva. Stem Sure stocheaza in conditii de criogenie un total de 11 recipiente.

 • 2 recipiente de celule stem
 • 2 recipiente de tesut
 • 7 recipiente suplimentare, pentru diferite testari viitoare, inclusiv testarea HLA a compatibilitatii genetice. In acest mod, nu va fi nevoie de decriogenarea probei de celule stem, ci doar a unuia dintre recipientele stocate separat.
Stocarea recipientelor continand celule stem se face in vapori de azot, si nu in azot lichid ! Se reduce astfel orice risc de contaminare sau de accident pe durata stocarii probei in tancurile de criogenare. Compania Stem SURE foloseste un sistem integrat de trasabilitate a probei de celule stem ! Parintii primesc un card continand codul unic de urmarire a probei recoltate. Acest cod se va regasi pe contractele semnate, pe kitul de recoltare, punga de sange recoltat, recipientul de recoltare a tesutului de cordon ombilical, dar si pe recipientele stocate in banca. Se elimina astfel orice risc de inlocuire accidentala a probei, oriunde pe traseu, pornind de la maternitatea unde se recolteaza sangele si pana la tancul de criogenare definitiva.

Date privind stocarea
Laboratorul unde se face stocarea in conditii de criogenie, se afla in in Plymouth, Marea Britanie, la urmatoarea adresa: Plymouth International Medical & Technology Park, 24 Brest Road, Derriford, Plymouth, PL6 5XP, United Kingdom. Sistemul prin care se mentine temperatura de -196° C este complet independent de alte surse de energie. De asemenea exista un sistem de monitorizare a cantitatii de azot lichid, ca si a temperaturii din recipiente.

Certificate de stocare

Certificatul de Stocare este documentul oficial ce detaliaza caracteristicile probei biologice recoltate la nasterea copilului tau. In termen de 7 zile de la nastere iti vom trimite Certificatul de Stocare complet si detaliat, continand toate informațiile relevante necesare medicului transplantolog atunci cand pregateste transplantul. Certificatul contine volumul de sange recoltat, celularitate, viabilitate celulară, numar de celule stem, detalii stocare tesut si altele.

Utilizarea probei

Inainte de a ajunge Copilul la majorat, Parintii (sau dupa caz, reprezentantii legali autorizati ai Copilului) vor putea dispune in orice moment de celulele stem pentru necesitatile medicale ale Copilului sau ale altor primitori cu respectarea legislatiei aplicabile.
In caz de urgenta, unitatea poate fi trimisa oriunde in lume, in aproximativ 48 de ore, cu conditia primirii unei cereri prin fax din partea unui doctor sau spital avizat impreuna cu acceptul dumneavoastra verbal oferit telefonic, cu indicarea ID de client si a datelor personale.
Daca nu este o situatie de urgenta medicala, unitatea de celule stem va fi eliberata doar dupa doua cereri din partea Dumneavoastra primite la interval de 30 de zile.
Aceasta procedura este necesara din motive de securitate.
Proba de celule stem este eliberata doar catre un laborator sau un spital avizat, cu confirmare de primire din partea destinatarului. Predarea se va face pe baza urmatoarelor documente care atesta dreptul de a dispune de celulele stem ale Copilului:

 • declaratia de vointa a titularului;
 • Cartea de Identitate / Pasaportul care atesta datele personale ale celui indreptatit;
 • Certificatul de Stocare in conditii de criogenie;
 • confirmarea scrisa de catre medicul specialist a pericolului pentru viata sau sanatatea Copilului sau a altor primitori.

Acreditari

Acreditarile si autorizatiile de mai jos garanteaza calitatea probei stocate precum si faptul ca proba copilului dumneavoastra poate fi utilizata in transplant oriunde in lume.

Ca rezultat firesc, partenerul nostru britanic este singura banca privata din Marea Britanie ce colaboreaza cu o unitate medicala de stat: Centrul de Transplant West Peninsula Transplantation Service.

Va suntem un partener de incredere, experimentat si pe deplin acreditat, functionand cu cel mai mare professionalism si la cele mai inalte standarde, ca lider in domeniul bancilor private de celule stem.

Acreditare internationala, cel mai înalt standard European in domeniu, similar acreditarii FACT in SUA

Acreditare ce garanteaza implementarea standardelor de calitate in medicina transfuzionala si terapii celulare.

Certificat de Inregistrare Marca Comunitara (OHIM: Serviciul pentru Armonizare in Piata Interna UE)

Certificat de control extern al Flowcitometrelor, ce atesta indeplinirea standardelor de calitate in laborator

ISO 13485:2016 (dispozitive medicale)

Autorizatie ANT (Agentia Nationala de Trasplant din Romania)