Pentru personalul medical

Daca te numeri printre profesionistii in medicina, aceasta pagina iti este dedicata! Vei gasi mai jos informatii relevante activitatii tale profesionale din domeniul celulelor stem.

Kitul de colectare

Kitul de recoltare a sangelui si cordonului ombilical contine tot ceea ce este necesar pentru o recoltare sigura si eficienta. Continutul trusei de recoltare:  

 • 2 seturi de manusi chirurgicale sterile
 • Campuri sterile
 • 4 cleme albe ombilicale
 • Accesorii medicale
 • 1 piesa din suport din material textil pentru depunerea placentei in vederea recoltarii in situatii de urgenta  (se foloseste doar in cazul recoltarii sangelui dupa decolarea placentei)
 • 1 sticker system barcode propriu STEM Sure Biovault & BIOVAULT
 • 2 bucati THERMOGEL
 • 1 bucata CHIP electronic de masurare a temperaturii Probei de sange la interval de cate 5 minute (durata de viata a bateriei – 10 ani), cu functie de PC download
 • Punga reziduuri
 • Instructiuni de recoltare in limbile romana si engleza
 • Formular de completat de catre Personalul de Recoltare

Recoltare

Iti punem la dispozitie un video ce ilustreaza pasii necesri pentru o recoltare eficienta. Exista doua variante de recoltare:

  1. Standard Recoltarea se face direct din cordonul ombilical si / sau placenta nedecolata.  

2. Regim de urgenta Acest tip de recoltare are loc doar in cazuri speciale cand medicul decide astfel; recoltarea se face din cordonul ombilical / placenta decolata si pozitionata intr-un recipient de recoltare.   O vei regasi marcata cu “OPTIONAL”.  

Procedura de recoltare sânge

Recoltarea sangelui ombilical poate fi facuta atat in utero cat si ex utero. Colectarea sangelui din cordonul ombilical constă, in esență, in drenarea sangelui din placentă și cordonul ombilicat intr-o pungă de sange, printr-o canulă inserată in cel mai mare vas de sange accesibil, cat mai aproape de clema de pe cordon.

Află mai mult

Procedura de recoltare țesut

Recoltarea unei portiuni de cordon ombilical are loc imediat dupa finalizarea recoltari sangelui din cordonul ombilical. Va fi recoltata o portiune de aproximativ 15 cm, care va fi pregatita separat pentru transport.

Află mai mult

Instrucțiuni de ambalare

Odată ce recolectarea este terminata, plasati toate probele (tesut din cordonul ombilical, sânge matern și sânge din cordonul ombilical) în interiorul Containerului pentru transport. Probele biologice sunt acum gata de livrarea catre laboratorul de procesare. Pastrati cutia la temperatura camerei. Vă rugăm să nu păstrati in frigider.

Află mai mult
Formular de completat de către personalul medical la naștere

Dovezi Științifice

In decursul ultimilor ani, utilizarea celulelor stem recoltate la nastere a inregistrat o crestere exponentiala. Sunt peste 35.000 de transplanturi deja efectuate cu celule stem ombilicale(conform datelor comunicate de către Comitetul European pentru Transplantul de Organe în anul 2016). Peste 80 de boli grave au ca tratament standard translantul cu celule stem - printre acestea se numără leucemiile acute și cronice, limfoamele Hodgkin sau non-Hodgkin, anomalii ale liniei roșii (betatalasemie, anemie aplastică, siclemie), boli congenitale ale sistemului imun (imunodeficienţe severe), boli congenitale metabolice (mucopolizaharidoze) și altele. Pe langa aceste boli, sunt multe alte boli in studiu clinic.

Formular materiale informative

Stem Sure va ofera cu placere materiale educationale pentru a va sprijini in oferirea de informatii pacientilor dvs cu privire la recoltarea sangelui din cordonul ombilical si a tesutului de cordon ombilical. Vă rugăm să completați formularul de mai jos si departamentul nostrum de marketing vă va contacta în scurt timp. Sau dati-ne un telefon la 0720.783.611.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Diferențele Stem Sure

Stem Sure este prima banca vestica de celule stem din Romania – din 2009 facilitam accesul parintilor romani la serviciile unora dintre cele mai experimentate banci de celule stem din Europa. Stem Sure ofera in Romania cel mai complet produs din domeniul transplantului de celule stem recoltate la nastere, reprezentand banca engleza Biovault Family - cea mai titrata si cea mai experimentata banca din Marea Britanie, parte a grupului Biovault Scientific

Ce este diferit la Stem Sure

Banca engleza Biovault a fost fondata in 2002, iar astazi are peste 35.000 de probe stocate. Inca de la inceput, 100% din probele stocate au fost folosite cu success in transplant dupa decriogenare. Biovault a eliberat 10 transplanturi de celule stem ombilicale, ce au fost utilizate cu success in transplant in spitale din intreaga lume(Anglia, SUA, Germania, Italia si altele).Peste 4000 de transplanturi de maduva au fost procesate in laboratorul bancii – Biovault este singura banca private din Marea Britanie ce lucreaza cu Sistemul National de Sanatate din UK - West Peninsula Transplantation Service. Biovault se implica in mod activ in cercetare, pentru a oferi parintilor acces la evolutia medicinei si la descoperirile viitoare. Actionar principal al bancii este Universitatea din Plymouth, UK, universitate cotata printre primele 2% universitati din lume.

Plata serviciilor către personalul medical

Stem Sure ofera medicilor decontarea serviciilor prestate pentru colectarea de sânge si tesut din cordonul ombilical. Va rugam sa ne contactati folosind formularul de mai sus pentru a primi rambursarea serviciilor medicale effectuate. Sau mai simplu, dati-ne un telefon la 0720.783.611.

Acreditari

Acreditarile si autorizatiile de mai jos garanteaza calitatea probei stocate precum si faptul ca proba copilului dumneavoastra poate fi utilizata in transplant oriunde in lume.

Ca rezultat firesc, partenerul nostru britanic este singura banca privata din Marea Britanie ce colaboreaza cu o unitate medicala de stat: Centrul de Transplant West Peninsula Transplantation Service.

Va suntem un partener de incredere, experimentat si pe deplin acreditat, functionand cu cel mai mare professionalism si la cele mai inalte standarde, ca lider in domeniul bancilor private de celule stem.

Acreditare internationala, cel mai înalt standard European in domeniu, similar acreditarii FACT in SUA

Acreditare ce garanteaza implementarea standardelor de calitate in medicina transfuzionala si terapii celulare.

Certificat de Inregistrare Marca Comunitara (OHIM: Serviciul pentru Armonizare in Piata Interna UE)

Certificat de control extern al Flowcitometrelor, ce atesta indeplinirea standardelor de calitate in laborator

ISO 13485:2016 (dispozitive medicale)

Autorizatie ANT (Agentia Nationala de Trasplant din Romania)