Pistol cu celule stem ce vindeca arsuri ale pielii

O noua tehnologie ofera mari sperante pacientilor ce au suferit arsuri severe.

RenovaCare este o compania de biotehnologie din New York ce a conceput un dispozitiv cu puternice radacini in cercetarea de ultima ora a celulelor stem. Sistemul utilizeaza propriile celule stem ale pacientului ars, care sunt introduse intr-o suspensie pe baza de apa. Cu ajutorul dispozitivului SkinGun se pulverizeaza aceasta solutie peste rana. Pielea va incepe sa se refaca pornind de la nivelul cel mai profund, celular, si zona arsa se va vindeca.

“Nu modificam cu nimic aceste celule stem. Noi doar le izolam, le punem intr-o seringa impreuna cu o solutie pe baza de apa, si le pulverizam. Ceea ce facem noi este complet natural”, spune Thomas Bold, inginer si presedinte al companiei RenovaCare.

Supravietuirea celulelor stem pulverizate cu aparatul SkinGun este esentiala, deoarece daca celulele stem ar fi lezate in procesul de pulverizare s-ar putea sa nu se dezvolte corect. Insa, potrivit declaratiilor lui Bold, viabilitatea celulelor stem din seringa este de 97%, astfel incat sansele de vindecare a arsurilor sunt foarte bune.

Chiar daca produsul nu este inca pe piata, el a fost folosit in tratamente experimentale. “Am vazut deja peste 24 de pacienti si suntem foarte incantati de rezultate”, spune Bold. “Munca noastra de la Pittsburgh cu privire la procedura premergatoare aparitiei produsului pe piata, arata doar rezultate bune – avem deja 47 de tratamente efectuate la Unitatea de Arsi si Trauma a Spitalului Mercy din cadrul Centrului Medical Universitar Pittsburgh”, spune Dr. Jörg Gerlach, autor al studiului si profesor in cadrul Departmanetului de Chirurgie al Universitatii din Pittsburgh.

La urmatorul link puteti viziona un scurt video demonstrativ, ce arata modul in care functioneaza pistolul ce pulverizeaza celule stem pe arsuri ale pielii: http://mashable.com/2016/11/29/skingun/#C4Td_r5rv5q1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *