Sase frati, tratati in India cu celule stem pentru boala Lyme

Doi parinti din Chicago au calatorit aproape 13.000 de kilometri, pana in India, pentru ca cei sase copii ai lor, diagnosticati cu boala Lyme, sa primeasca un tratament cu celule stem care nu este inca disponibil in Statele Unite, conform www.CBS.com.

Cei sase frati, care au varste cuprinse intre 9 şi 19 ani, au stat internati intr-un spital din New Dehli, unde au primit tratamentul. Parintii, Jim si Wendy, spun ca aceasta era ultima lor solutie, dupa ce timp de noua ani s-au documentat, au vizitat o multime de medici si au incercat tratamente care sa le vindece copiii.

“Trei dintre ei si-au pierdut subit auzul. Au suferit de sindromul de malabsorbtie al vitaminelor si mineralelor, au avut paraziti. Multe persoane se intreba cum este posibil ca toti sase copii sa sufere de boala Lyme. Nici eu nu stiu”, a spus tatal.

Conform acestuia, patru copii nu mai pot merge la scoala din cauza faptului ca au sistemul imunitar foarte slabit, iar doi dintre ei nu au voie sa iasa din casa, tot din acest motiv, insa au ales sa plece in India pentru a incerca tratamentul cu celule stem. “Am fost sceptici? Normal!”, a spus Jim, adaugand ca era ultima lor sansa.

Acum, copiii se simt mult mai bine. “In India mi-au dat din nou viata, e ca si cum as fi renascut”, a spus Dylan, unul dintre copii.

In Statele Unite, la ora actuala, se efectuaza multe studii clinici privind tratamentul cu celule stem, insa nu exista niciunul inregistrat pentru boala Lyme.

Lyme este o boala infectioasa produsa de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisa omului prin muscatura de capusa. In stadiile incipiente, medicii recomanda antibiotice, insa exista exista si pacienti care nu raspund la acest tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *