Sperante pentru pacientii cu scleroza multipla: Un nou tratament cu celule stem are rezultate promitatoare

O clinica din Manhattan a reusit sa schimbe drastic viata pacientilor care se lupta cu sleroza multipla, cu ajutorul unui tratament revolutionar cu celule stem. Persoanele care au primit transplantul efectuat de clinica spun ca deja pot observa rezultate pozitive, starea lor de sanatate imbunatatindu-se, conform celor relatate de www.fox5ny.com.
Acesta este si cazul unei femei din New York care a fost diagnosticata cu sleroza multipla cand avea doar 24 de ani.

Clinica Tisch MS Research a lansat, de curand, un nou studiu clinic in care se are in vedere tratarea sclerozei multiple cu ajutorul celulelor stem. Medicul Saud Sadiq spera ca in urma transplantului cu celule stem sa rezulte o reducere a inflamatiilor tecilor izolatoare ale celulelor nervoase din creier. Conform acestuia, pentru inceput, rezultatele studiului sunt promitatoare: starea a 7 din 10 pacienti s-a imbunatatit in urma acordarii tratamentului.

Inainte de a incerca noul tratament, femeia, care are doi copii mici, s-a tot chinuit sa fie puternica pentru a lupta cu aceasta afectiune, insa boala a avansat, ajungand in situatia nefericita de a nu mai putea merge.

In incercarea de a gasi un tratament, femeia a ajuns la clinica Tisch MS Research, unde a facut cunostinta cu fondatorul unitatii medicale dr. Saud Sadiq, care si-a dedicat intreaga cariera medicala tratarii si cercetarii acestei boli. Acum, femeia poate sa meraga din nou fara baston, iar stabilitatea in picioare este mai ridicata.

La nivel mondial, peste 2,5 milioane de persoane sufera de aceasta boala ingrozitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *