STEM SURE ofera testarea HLA in mod gratuit

Stem SURE, prima companie din Romania care a inovat piata celulelor stem prin crearea asigurarii STEM Insurance pentru terapii medicale cu celule stem, ofera, incepand de astazi, pentru toti pacientii sai prezenti si viitori, in mod gratuit, testarea HLA a compatibilitatii genetice, in situatia in care proba va fi folosita de catre parintii sau fratii copilului de la care a fost recoltata.

 

Human Leukocyte Antigen Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este absolut necesara in cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decat copilul insusi, unde compatibilitatea este sigura in proportie de 100%.

 

Testarea HLA este cea mai importanta metoda prin care afli daca esti compatibil genetic cu celulele stem ale copilului tau. Costul unei testari HLA complete ajunge pana la 1,500 Euro. Astfel, daca un parinte este depistat cu leucemie, el trebuie sa stie daca este compatibil cu proba de sange placentar stocata si, prin urmare, daca o poate folosi.

 

Testarea si identificarea compatibilitatii profilului genetic al parintelui cu proba de celule stem, stocata in cadrul bancii daneze a Stem SURE, scade in mod considerabil riscul aparitiei GVHD (graft versus host disease) “boala de reject a grefei versus gazda” cunoscuta popular ca reactia de respingere a transplantului, ce poate duce de la complicatii majore pana la decesul persoanei care a primit transplantul, aceasta argumentand inca o data importanta testarii HLA.

 

Dr. Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE: ”Alaturi de asigurarea Stem INSURANCE, pe care am lansat-o recent, in premiera pentru Romania, compania noastra continua implicarea si prezentarea de solutii optime pentru mamicile care au celulele stem deja stocate sau care urmeaza sa beneficieze de aceste servicii din partea echipei noastre de profesionisti. STEM SURE Solutions isi asuma in continuare o sarcina morala fata de clientii sai.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *