Stem Sure prezinta noi servicii, asociate recoltarii de celule stem

Incepand cu data de 8 iunie 2018, Stem Sure pune la dispozitia parintilor din Romania noi servicii, conexe recoltarii de celule stem la nastere. Prin intermediul acestora, Stem Sure vine in sprijinul parintilor in vederea utilizarii in viitor a probei de celule stem recoltate la nasterea copilului lor.

Inca din 2009, Stem Sure a adus in Romania prima reprezentanta a unei banci vestice de celule stem. De 9 ani va stam cu drag la dispozitie, oferind servicii si produse de inalta calitate in domeniul recoltarii de celule stem si inovand in permanenta. Oferim clientilor nostri cel mai mare numar de recipiente stocate, punem la dispozitia acestora metoda de separare automata sub control uman, Banca engleza pe care o reprezentam are ca actionar o Universitate, se poate lauda cu peste 4000 de probe de celule stem adulte transplantate, am creat prima asigurare pentru terapii medicale cu celule stem din Romania si multe altele.

Iar incepand de astazi, va punem la dispozitie noi servicii si produse, fie in mod individual, fie cuprinse in pachetele de recoltare de celule stem la nastere.
 
 
 

Dr. Bogdan Ivanescu, GM Stem Sure
 

STEM SURE PREZINTA NOI SERVICII, asociate recoltarii de celule stem la nastere:

 

1. Asistenta la transplant.

In situatia in care vei avea nevoie de proba, e bine sa stii ca te poti baza pe un serviciu complet, bazat pe nevoile tale. Pentru aceasta am introdus Asistenta la Transplant: servicii care te vor ajuta sa folosesti proba in conditii optime. La urma urmei, cand si daca vei avea nevoie de celulele stem, vei vrea sa iti concentrezi atentia pacient si nu pe proceduri birocratice legate de proba. Lasa aceste griji in seama noastra cu pachetul Asistenta la Transplant care contine:

  • Testele necesare eliberării probei pentru transplant: specialistii le numesc teste de flowcytometrie si CFU-GM pentru determinarea unitatilor formatoare de colonii pentru granulocite si monocite. Sunt teste concepute sa confirme viabilitatea probei dupa decriogenare.
  • Asistența in relatia cu clinica: „Ce spital e bine sa aleg?”, „In ce tara sa ma duc?”, „Ce acte trebuie sa pregatesc?”, „Care sunt optiunile mele si cat vor costa ele?” Iata numai cateva intrebari cu care te poti confrunta in eventualitatea unui transplant. De aceea este de dorit sa ai acces consiliat la cel mai performant sistem medical la care te poti gandi.
  • Repetitie generala: Atunci cand se face transplantul e vital sa nu existe timpi pierduti. O intarziere poate afecta reusita transplantului. Dar, oricat ai planifica, uneori nu te poti gandi chiar la toate detaliile. Noi insa luam in calcul toate posibilitatile. De aceea putem organiza chiar si o simulare a conditiilor de transplant, utilizand recipientele noastre.

 

2. Testarea HLA gratuita a sangelui ombilical.

Pe scurt, HLA este un test de compatibilitate genetica între donator si primitor.

Fiecare din noi are grupe diferite de HLA pentru ca am moştenit de la parinţi câte o jumătate din genele lor. La fel, şi copiii tai pot fi:
– HLA identici, adica  au moştenit grupe identice în totalitate;
– HLA semi-identici – au moştenit doar jumătate din gene;
– HLA diferiţi, când nu au niciun grup în comun.
În cazul unui transplant, cu cât diferenţele HLA sunt mai mari, cu atât reacţiile de respingere sunt mai intense.

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama pâna acum, testul HLA este indispensabil în cazul unui transplant. Cu alte cuvinte, medicii îşi vor putea da seama daca proba are şanse de a fi acceptata cu succes de catre organismul primitor sau va fi tratata ca un corp strain, şi, deci, respinsa.
 

3. Stocarea de ADN pentru copil, la nastere.

Pe scurt, ADN: este o molecula extraordinara, care stocheaza toata informatia ce alcatuieste un organism. La nastere, ADN-ul este intact, proaspat, in forma sa cea
mai buna. In timp, ADN-ul se degradeaza din pricina diferitelor agresiuni externe (iradieri, fumat, medicamente, aditivi alimentari, pesticide, chimio sau radioterapia, virusi, si altele). Nu ar fi minunat sa putem avea tot timpul ADN-ul cu care ne-am nascut?

Acum, cu ajutorul stiintei, acest lucru este posibil! Ai posibilitatea sa stochezi la nastere chiar ADN-ul copilului tau – in forma sa perfecta si nedegradata.

Azotul lichid prezerveaza probele biologice ale clientilor Stem Sure

 

4. Stocarea ADNpentru mama.

Desi ADN-ul mamaei a suferit pana astazi unele transformari, nu este prea tarziu sa il stocam in forma sa actuala, pentru mai tarziu.

Cum bine stii, in domeniul geneticii, stiinta avanseaza rapid. An de an se descopera noi aplicatii bazate pe teste genetice. Aflarea genealogiei este numai unul dintre ele. Insa cele cu adevarat utile si extraordinare sunt testele care descopera si explica ereditatea bolilor si predispozitia noastra la ele. Deja au fost identificate multe
dintre mutațiile genetice care duc la cancere și alte boli ereditare. Accesul la ADN-ul familiei este primul pas pentru a putea intelege radacinile acestor boli si pentru a le putea controla in viitor.
 

5. Teste HLA pentru familie.

HLA este un test de compatibilitate genetica intre doi indivizi diferiti – donatorul si primitorul de transplant. In cazul unui transplant testul HLA este indispensabil. In urma lui, medicii obtin o lista a markerilor specifici unei anumite persoane. Lista este apoi comparata cu cea a primitorului (care a facut si el, la randul sau, un test HLA) si se stabileste daca probele testate sunt compatibile. Cu alte cuvinte, medicii isi vor putea da seama daca proba are sanse de a fi acceptata cu succes de catre organismul primitor sau va fi tratata ca un corp strain, si, deci, respinsa.

Vrei sa afli daca proba copilului tau este compatibila cu tine sau cu fratii si surorile sale? In functie de cat de mare este familia ta, poti alege un pachet care sa contina de la 1 pana la 4 teste.
 

6. Screening metabolic neonatal.

Unul dintre motivele pentru care ne place atat de mult ceea ce facem, aici, la Stem Sure, este ca putem sa iti aducem solutii cu adevarat revolutionare. Adica iti aducem viitorul azi!

In parteneriat cu Synlab Germania, oferim acum unul din cele mai importante teste recomandate nou-nascutului: screening-ul metabolic neonatal. Acest test se face in primele 36 – 72 h de viata ale bebelusului si este o procedura foarte simpla: recoltam câteva picaturi de sânge din calcâiul micutului pe o hârtie speciala.

Cifrele arata ca 1 nou-nascut din 1000 se naste cu o tulburare metabolica, desi pare perfect sanatos. Acest screening poate identifica circa 50 de tulburari metabolice congenitale (defectele de oxidare ale acizilor grasi, tulburarile aminoacizilor, ale acizilor organici etc.) care afecteaza dezvoltarea normala a bebelusului tau. Daca afli din timp, tratamentul acestora are mari sanse de reusita si copilul se poate dezvolta normal.

Stem Sure va aduce viitorul, azi!

Mai multe detalii despre produsele noi aici: NOILE PRODUSE STEM SURE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *