Stiri

„Pansament” cu celule stem pentru ruptura de menisc

ruptura de menisc

Steve Rothery, de 40 de ani, din Bristol, a fost intotdeauna interesat de sport- ca de exemplu de snowboarding. Dar, după un efort fizic intens alaturi de prieteni, a suferit o ruptură de menisc la genunchiul drept. Ca tratament revolutionar, medicii i-au montat un pansament interior special conceput, continand celule stem.

Meniscurile articulare sunt segmente de cartilaj situate în articulația genunchiului, care acționează pentru amortizarea socului și pentru lubrifierea articulației, pentru a reduce frecarea atunci când greutatea corpului se sprijina pe genunchi. Rupturile de menisc sunt frecvente și se produc adesea la pacienții care isi răsucesc genunghii prin sport, dar pot să apară si în viața de zi cu zi la persoanele in vârstă, deoarece odata cu varsta meniscul se subțiaza.

Majoritatea meniscurilor au o irigare sangvina slabă, astfel multe rupturi nu se vindeca și cartilajul trebuie îndepărtat chirurgical, pentru a preveni durerea de-a lungul vieții. Aproximativ 70.000 de britanici sufera anual o intervenție chirurgicală pentru ruptura de menisc. Ca efect advers, fără cartilajul de amortizare, jumătate dintre pacienti vor dezvolta osteoartrita în decurs de cinci ani.

 

O procedura revolutionara

Din fericire pentru Steve, chirurgul său – Dr. Mike Whitehouse, chirurg ortoped consultant la North Bristol NHS Trust – efectua o cercetare pentru un pansament intern special conceput cu celule stem, care promitea rezultate pozitive pentru orice tip de ruptura de menisc.

Steve s-a alăturat studiului și a fost printre primii pacienți care au încercatnoua procedura. ,,Știm că dacă vom repara pur și simplu rupturile de menisc  folosind suturi, repararea nu va dura „, spune Dr. Whitehouse. „Aceasta va eșua în primul an, durerea și simptomele – cum ar fi blocarea genunchilor sau cedarea lor  – vor reveni și meniscul nu va mai exista pentru a proteja articulația. Dar folosirea acestui bandaj de celule stem poate da rezultate de durată deoarece se pare ca stimuleaza meniscul să se repare singur, in mod natural.”

Ca prin pas, chirurgii extrag celule stem din măduva osoasă a pacientului și apoi le cultiva în laborator, pe o placa de colagen (colagenul este o proteină care dă rezistență țesutului conjunctiv din organism). Două săptămâni mai târziu, plasturele cu celule stem se aplică ca un bandaj intern în jurul meniscului rupt, unde se pare că stimulează reparația naturala a ligamentului.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în revista Stem Cells Translational Medicine și au arătat că toți cei cinci pacienți tratați cu pansament de celule stem au prezentat meniscul intact după 12 luni de la interventie, iar trei dintre ei prezentau meniscul intact si dupa trei ani de la tartament. (Ceilalți doi au avut ulterior leziuni la nivelul meniscului.)

Profesorul Anthony Hollander, Seful catedrei de Biologia Celulelor Stem la Universitatea din Liverpool si co-fondatorul firmei care a dezvoltat procedura, spune: „Dezvoltam acum o alta versiune a pansamentului, folosind celule stem donate de pacientii supusi procedurilor ortopedice, ceea ce va reduce costul și a elimina necesitatea celei de-a doua interventii. ”

Genunchiul lui Steve este acum lipsit de durere. Steve face sport din nou. „Sunt atât de ușurat să știu că nu am artrită și sa pot fi un tata activ din nou”, ne spune el incantat.

Castigatoarea Sedintei foto oferite de Stem Sure

DSC_5140

 

„Dear baby, learn from everything.

Be the woman we know you can be.

Mom and Dad.”

 

 

Alexandra si Razvan sunt fericiti in asteptarea fetitei lor!

In data de 5 mai 2017, in cadrul evenimentului „Parinti de 10” organizat de Chicco, Stem Sure a oferit ca premiu o sedinta foto. Fericitii castigatori au fost Alexandra si Razvan.

 

Le dorim din suflet sa vina fetita sanatoasa si sa fie fericiti impreuna!

 

Cu drag,

Echipa Stem Sure

Regulamentul campaniei „Esti gravida? – Castiga Un Scaun de Masina KeyFit de la CHICCO”

1. Organizatorul campaniei

Organizatorul campaniei promotionale ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! ” este S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, Bucuresti, avand Cod Unic de inregistrare RO35987797 si numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/5861/2016, cont nr. RO22BACX0000001309908000 deschis la UNICREDIT – Sucursala Mihai Bravu, tel. : 021 3266 030 , fax. 031 817 02 78 , denumita in continuare “STEM SURE” sau “Organizatorul”, reprezentata la autentificarea prezentului inscris de dl. Bogdan Ivanescu, in calitate de Presedinte. Campania promotionala se va derula cu respectarea prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii.

2. Durata promotiei si aria de desfasurare a campaniei

Campania promotionala ”ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! ” va avea loc in perioada 14.07.2017 – 15.10.2017, urmand sa fie organizata si sa se desfasoare in toata tara.

3. Dreptul de participare

Poate participa la aceasta campanie promotionala orice persoana fizica, romana sau straina, care are varsta de cel putin 18 ani impliniti la data de 14.07.2017, si care, gravida fiind, completeaza formularul de inregistrare de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei. La campania promotionala ”UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! !” nu au dreptul sa participe angajatii si persoanele fizice autorizate sau independente care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de colaborare in cadrul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, sotiile / sotii, precum si rudele de gradul I ale acestora.

4. Mecanismul campaniei promotionale

Inscrierea la concurs consta in completarea formularului de inregistrare (ce contine datele de identificare ale gravidei) de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei: 14.07.2017 – 15.10.2017.

5. Descrierea premiilor

Castigatoarele vor primi din partea STEM SURE,UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! . Premiul are valoarea aproximativa de 800 RON.

6. Tragerea la sorti. Acordarea premiului. Anuntarea castigatorului.

Premiul se va acorda prin tragere la sorti. Tragerea la sorti va avea loc in data de 16 Octombrie 2017. Tragerea la sorti va avea loc la sediul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL din Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, in prezenta Presedintelui Societatii, Directorului General, si a altor 3 persoane, angajati ai S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, desemnati de catre Directorul General.

Tragerea la sorti consta in extragerea aleatorie a unei adrese de email dintre cele trimise de gravide pe perioada promotiei, in prezenta membrilor comisiei, de catre Presedintele Companiei STEM SURE.

Persoana ce corespunde adresei de email extrase, va fi desemnate castigatoare a premiului descris la pct. 5 din prezentul regulamet, daca indeplineste conditiile de participare la concurs prevazute de prezentul Regulament.

La tragerea la sorti participa toate persoanele care indeplinesc prevederile pct. 3 din prezentul regulament.

La tragerea la sorti se va desemna castigatoarea premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, in baza procesului verbal al tragerii la sorti semnat de toti participantii la extragere.
Numele castigatoarei va fi publicata dupa tragerea la sorti pe site-ul STEM SURE: www.stemsure.ro.
Castigatoarea va fi anuntata personal de catre un angajat al S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, in aceeasi zi cu tragerea la sorti, telefonic si prin email. Nu se acorda contravaloarea in bani a premiului.
STEM SURE este exonerata de raspundere in urmatoarele situatii:

– datele de contact ale castigatoarelor desemnate nu sunt valide

– castigatoarele desemnate nu raspund la contactarea efectuata de SC STEM SURE BIOVAULT SRL

– castigatoarele desemnate nu accepta premiul.

7. Predarea premiului

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la aceasta Campanie presupune acordul castigatorilor referitor la faptul ca persoana lor, numele, localitatea de domiciliu si fotografiile lor pot fi facute publice si folosite in materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta. Castigatorii premiilor vor semna o declaratie scrisa in acest sens, ce va fi predata Organizatorului, în caz contrar considerându-se ca persoana castigatoare a renuntat implicit la premiu.

8. Taxe si impozite

Organizatorul Campaniei nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului cu retinere la sursa, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care Organizatorul Campaniei este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

9. Regulamentul promotiei

Regulamentul promotiei ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! ” este disponibil pe site-ul www.stemsure.ro.

10. Protectia datelor personale

Prin inscrierea la promotia ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN UN SCAUN DE MASINA KeyFit de la CHICCO! ” participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca, in situatia in care vor fi desemnati drept castigatori ai premiului oferit, numele si imaginea lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, fara alte obligatii sau plati, in conformitate cu dispozitiile legale in materie In conformitate cu legislatia in vigoare. Organizatorul este obligat sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Campanii. Completarea formularului de inregistrare reprezinta acordul participantilor ca informatiile din formularul de inregistrare sa fie folosite de Organizator si de partenerii acestuia pentru actiuni de marketing. Organizatorul, detinand numar de Operator de date cu caracter personal 19418, se obliga de asemenea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Campanie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Participantul la promotie in calitate de persoana vizata, are conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie asupra datelor (art. 14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

11. Alternativele premiilor
Castigatorul premiului nu are posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau alte obiecte in afara celor stabilite ca premiu, si nici nu poate solicita modificarea parametrilor premiilor.

Redactat astazi, Vineri, 14 Iulie 2017, in 2 (doua) exemplare.
S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL.
prin Presedinte Dr. Bogdan Ivanescu

Celulele stem ombilicale contribuie la recapatarea memoriei pacientilor cu dementa

creierO speranta pentru pacientii cu dementa: memoria lor ar putea fi imbunatatita in viitor, dupa ce oamenii de stiinta au aratat ca injectarea de celule stem ombilicale contribuie la restabilirea functiei creierului.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Stanford din SUA au descoperit că sângele din cordonul ombilical conține o proteină importantă care dispare cand oamenii inainteaza în vârstă. Se crede că proteina încurajează neuroplasticitatea creierului, permițând neuronilor să se adapteze și să comunice mai eficient.

Directorul de Cercetare al Societății Alzheimer, Dr James Pickett spune: „Toți experimentam o scădere a memoriei în timp ce îmbătrânim. Posibilitatea ca acest proces să poată fi inversat printr-o infuzie de sânge tânăr suna a fi S.F., dar aceasta este ceea ce începe să arate studiul.”

Acest studiu constata ca un anumit component al sangele din cordonul ombilical poate intra in creier si poate restabili unele dintre procesele care sunt esentiale pentru formarea de noi amintiri. „Din motive necunoscute, hipocampul este deosebit de vulnerabil la îmbătrânirea normală. Cu cat inaintam in vârsta, hipocampul degenerează, își pierde celulele nervoase și se micsorează. Deteriorarea hipocampului este, de asemenea, o manifestare timpurie a bolii Alzheimer.

Rezultatele studiilor sustin ca factorii sistemici prezenți la inceputul vietii pot fi benefici pentru revitalizarea tesutului imbatranit si ca (aceste proteine) reprezinta un factor de restaurare pentru hipocampul in varsta.

După ce au observat faptul ca sângele ombilical a „intinerit” creierul, oamenii de știință au încercat să determine ce anume a dus la acest efect – astfel  a fost descoperita o proteină numită TIMP2. Injectarea direct de TIMP2 la șoareci vârstnici a dublat în mare măsură efectele benefice ale sângelui ombilical. „Efectele TIMP2 asupra creierului au fost studiate puțin, nu foarte mult timp și nu în îmbătrânire”, a adăugat autorul studiului Dr. Joseph Castellano, profesor de neurologie și științe neurologice la Stanford.

In studiul actual, cercetatorii s-au concentrat pe declinul cognitiv legat de varsta, dar studiile viitoare vor sonda  masura in care TIMP2 ar putea fi benefic in contextul celor mai severe disfunctii sinaptice si neuronale, de exemplu, in boala Alzheimer.

Castigatoarea Campaniei „Esti gravida? – Castiga un Patut pliabil si un DVD cu Dans Prenatal”

Dragi mamici,
Va multumim pentru inscrierea in concursul “ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD CU DANS PRENATAL!”

Campania noastra promotionala a fost gandita pentru a veni in sprijinul viitorilor parinti. Ca de obicei, ne-a facut mare placere sa vedem in fiecare zi noi si noi mamici inscrise in concurs!

In perioada 31.03.2017 – 29.06.2017, Stem SURE a oferit mamicilor in devenire oportunitatea de a castiga un premiu special. Stim cat de important este viitorul tau bebelus si stim cat de mult iti doresti ca el sa aiba tot ce este mai bun. De aceea am decis sa venim in ajutorul tau! Ceea ce-ti oferim noi ca si premiu, un patut pliabil si un DVD cu dans prenatal , este atat pentru bebelusul tau cat si pentru tine. Tu dansezi si apoi el se va odihni in patutul lui pe care il poti lua cu tine oriunde vrei sa mergi.
Intre 31.03.2017 (ora 00.00) – 29.06. 2017 (ora 24.00), au fost inregistrate 1581 inscrieri in concurs.

Extragerea castigatoarei a fost realizata utilizand o randomizare automata a tuturor inscrierilor inregistrate – www.random.org.

Numarul de inregistrare extras corespunzator inscrierilor din luna aceasta campanie este numarul 670:

Asadar, mamica inscrisa in concurs cu numarul de mai sus este castigatoare campaniei “Esti gravida? Castiga CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD CU DANS PRENATAL!!”

Numele castigatoarei este Alina , si este din Bucuresti. S-a inscris in concurs in data de 18.04.2017 la ora 18:17. Alina va deveni mamica in decursul lunii Decembrie 2017.

FELICITARI !!!

Draga Alina, te asteptam sa ne contactezi.

Adresa noastra este Bucuresti, sector 3, str Randunelelor nr 9, Telefon: 0720 7836 11, E-mail: office@stemsure.ro

Dorim tuturor mamicilor sarcina frumoasa in continuare!

Si promitem sa pregatim in curand si alte surprize !

Cu drag,

Echipa Stem SURE

Regulamentul campaniei „Esti gravida? – Castiga Un Patut pliabil si un DVD cu Dans Prenatal!”

1. Organizatorul campaniei

Organizatorul campaniei promotionale ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” este S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, Bucuresti, avand Cod Unic de inregistrare RO35987797 si numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/5861/2016, cont nr. RO22BACX0000001309908000 deschis la UNICREDIT – Sucursala Mihai Bravu, tel. : 021 3266 030 , fax. 031 817 02 78 , denumita in continuare “STEM SURE” sau “Organizatorul”, reprezentata la autentificarea prezentului inscris de dl. Bogdan Ivanescu, in calitate de Presedinte. Campania promotionala se va derula cu respectarea prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii.

2. Durata promotiei si aria de desfasurare a campaniei

Campania promotionala ”ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” va avea loc in perioada 31.03.2017 – 29.06.2017, urmand sa fie organizata si sa se desfasoare in toata tara.

3. Dreptul de participare

Poate participa la aceasta campanie promotionala orice persoana fizica, romana sau straina, care are varsta de cel putin 18 ani impliniti la data de 29.03.2017, si care, gravida fiind, completeaza formularul de inregistrare de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei. La campania promotionala ”ESTI GRAVIDA?UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” nu au dreptul sa participe angajatii si persoanele fizice autorizate sau independente care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de colaborare in cadrul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, sotiile / sotii, precum si rudele de gradul I ale acestora.

4. Mecanismul campaniei promotionale

Inscrierea la concurs consta in completarea formularului de inregistrare (ce contine datele de identificare ale gravidei) de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei: 29.03.2017 – 29.06.2017.

5. Descrierea premiilor

Castigatoarele vor primi din partea STEM SURE UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL. Premiul are valoarea aproximativa de 350 RON.

6. Tragerea la sorti. Acordarea premiului. Anuntarea castigatorului.

Premiul se va acorda prin tragere la sorti. Tragerea la sorti va avea loc in data de 30 Iunie 2017. Tragerea la sorti va avea loc la sediul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL din Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, in prezenta Presedintelui Societatii, Directorului General, si a altor 3 persoane, angajati ai S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, desemnati de catre Directorul General.
Tragerea la sorti consta in extragerea aleatorie a unei adrese de email dintre cele trimise de gravide pe perioada promotiei, in prezenta membrilor comisiei, de catre Presedintele Companiei STEM SURE.

Persoana ce corespunde adresei de email extrase, va fi desemnate castigatoare a premiului descris la pct. 5 din prezentul regulamet, daca indeplineste conditiile de participare la concurs prevazute de prezentul Regulament.

La tragerea la sorti participa toate persoanele care indeplinesc prevederile pct. 3 din prezentul regulament.

La tragerea la sorti se va desemna castigatoarea premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, in baza procesului verbal al tragerii la sorti semnat de toti participantii la extragere.
Numele castigatoarei va fi publicata dupa tragerea la sorti pe site-ul STEM SURE: www.stemsure.ro.
Castigatoarea va fi anuntata personal de catre un angajat al S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, in aceeasi zi cu tragerea la sorti, telefonic si prin email. Nu se acorda contravaloarea in bani a premiului.
STEM SURE este exonerata de raspundere in urmatoarele situatii:

– datele de contact ale castigatoarelor desemnate nu sunt valide

– castigatoarele desemnate nu raspund la contactarea efectuata de SC STEM SURE SOLUTIONS SRL

– castigatoarele desemnate nu accepta premiul.

7. Predarea premiului

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la aceasta Campanie presupune acordul castigatorilor referitor la faptul ca persoana lor, numele, localitatea de domiciliu si fotografiile lor pot fi facute publice si folosite in materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta. Castigatorii premiilor vor semna o declaratie scrisa in acest sens, ce va fi predata Organizatorului, în caz contrar considerându-se ca persoana castigatoare a renuntat implicit la premiu.

8. Taxe si impozite

Organizatorul Campaniei nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului cu retinere la sursa, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care Organizatorul Campaniei este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

9. Regulamentul promotiei

Regulamentul promotiei ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” este disponibil pe site-ul www.stemsure.ro.

10. Protectia datelor personale

Prin inscrierea la promotia ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN PATUT PLIABIL SI UN DVD DANS PRENATAL!” participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca, in situatia in care vor fi desemnati drept castigatori ai premiului oferit, numele si imaginea lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, fara alte obligatii sau plati, in conformitate cu dispozitiile legale in materie In conformitate cu legislatia in vigoare. Organizatorul este obligat sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Campanii. Organizatorul, detinand numar de Operator de date cu caracter personal 19418, se obliga de asemenea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Campanie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Participantul la promotie in calitate de persoana vizata, are conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie asupra datelor (art. 14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

11. Alternativele premiilor
Castigatorul premiului nu are posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau alte obiecte in afara celor stabilite ca premiu, si nici nu poate solicita modificarea parametrilor premiilor.

Redactat astazi, luni, 28 MARTIE 2017, in 2 (doua) exemplare.
S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL.
prin Presedinte Dr. Bogdan Ivanescu

Transplantul cu celule stem salveaza viata unei fetite de 6 ani ce sufera de mucopolizaharidoza

NehaNeha, o fetita de 6 ani din India ce sufera de o tulburare metabolica grava numita Mucopolizaharidoza tip VI, a primit transplant de celule stem ombilicale recoltate de la fratiorul ei mai mic. Transplantul a fost efectuat cu succes, iar acum fetita este bine-sanatoasa.

La varsta de un an, ritmul de crestere si dezvoltare al fetitei a inceput sa incetineasca. Parintii au solicitat ajutorul medicilor, care au diagnosticat-o pe Neha cu o rara tulburare metabolica, Mucopolizaharidoza tip VI.

Mucopolizaharidozele sunt boli metabolice grave, ce au drept cauza lipsa enzimelor ce proceseaza carbohidratii. Carbohidratii din alimente nu pot fi procesati de organism, ducand la leziuni ale celulelor.

Bebelusii cu astfel de defecte genetice par a fi sanatosi la nastere, dar pe masura ce leziunile celulare se acumuleaza, ei incep sa aiba intarzieri de crestere si dezvoltare normala. Printre cele mai comune simptome se numara inaltimea mica, modificari scheletale, tulburari motorii, defecte ale inimii si dificultati de vedere. Starea de sanatate a pacientilor cu mucopolizaharidoza se inrautateste progresiv, astfel ca ei nu ajung sa supravietuiasca mai mult de cea de-a doua decada a vietii.

Tatal fetitei, Mahendra, spune: “Cand am primit vestea, lumea noastra s-a oprit pentru un moment. Medicul ne-a spus sa apelam la un transplant de celule stem, dar nu stiam daca vom putea gasi un donator compatibil.”

In ultimii zece ani, grupul doctorului Kurtzberg de la Universitatea Duke a demonstrat ca aceste tulburarile metabolice pot fi tratate cu succes prin transplantul de celule stem. Celulele cordonului ombilical pot corecta metabolismul pacientilor astfel incat acesta sa creeze enzimele necesare pentru buna functionare a organismului.

Dupa lungi discutii si vizite la medici, parintilor fetitei li s-a sugerat sa conceapa un al doilea copil de la care sa recolteze celule stem ombilicale. Proba astfel recoltata de la cel de-al 2lea copil al familiei a fost utilizata in transplant pentru surioara mai mare.

La doi ani de la nasterea fratiorului ei mai mic, medicii de la Spitalul Apollo din Chennai, India, i-au transplantat Nehei proba de celule stem ombilicale a fratelui ei mai mic. Actualmente, ea a despasit cu succes pragul de 200 de zile post-transplant.

Neha a reusit sa vorbeasca fluent, iar acum este mult mai responsiva atat din punct de vedere fizic cat si emotional. “Neha se simte foarte bine, a facut fata transplantului, pare ca s-ar fi nascut a doua oara”, declara tatal ei. “Multumirile nu sunt suficiente, banca de celule stem si medicii ne-au oferit sprijin neconditionat si nu avem cuvinte sa ne oferim recunostinta. Fara ei, fetita noastra nu ar fi supravietuit.”

Neha este acum o fetita sanatoasa de 6 ani, care traieste datorita transplantului de celule stem recoltate la nasterea fratiorului ei mai mic.

Pistol cu celule stem ce vindeca arsuri ale pielii

O noua tehnologie ofera mari sperante pacientilor ce au suferit arsuri severe.

RenovaCare este o compania de biotehnologie din New York ce a conceput un dispozitiv cu puternice radacini in cercetarea de ultima ora a celulelor stem. Sistemul utilizeaza propriile celule stem ale pacientului ars, care sunt introduse intr-o suspensie pe baza de apa. Cu ajutorul dispozitivului SkinGun se pulverizeaza aceasta solutie peste rana. Pielea va incepe sa se refaca pornind de la nivelul cel mai profund, celular, si zona arsa se va vindeca.

“Nu modificam cu nimic aceste celule stem. Noi doar le izolam, le punem intr-o seringa impreuna cu o solutie pe baza de apa, si le pulverizam. Ceea ce facem noi este complet natural”, spune Thomas Bold, inginer si presedinte al companiei RenovaCare.

Supravietuirea celulelor stem pulverizate cu aparatul SkinGun este esentiala, deoarece daca celulele stem ar fi lezate in procesul de pulverizare s-ar putea sa nu se dezvolte corect. Insa, potrivit declaratiilor lui Bold, viabilitatea celulelor stem din seringa este de 97%, astfel incat sansele de vindecare a arsurilor sunt foarte bune.

Chiar daca produsul nu este inca pe piata, el a fost folosit in tratamente experimentale. “Am vazut deja peste 24 de pacienti si suntem foarte incantati de rezultate”, spune Bold. “Munca noastra de la Pittsburgh cu privire la procedura premergatoare aparitiei produsului pe piata, arata doar rezultate bune – avem deja 47 de tratamente efectuate la Unitatea de Arsi si Trauma a Spitalului Mercy din cadrul Centrului Medical Universitar Pittsburgh”, spune Dr. Jörg Gerlach, autor al studiului si profesor in cadrul Departmanetului de Chirurgie al Universitatii din Pittsburgh.

La urmatorul link puteti viziona un scurt video demonstrativ, ce arata modul in care functioneaza pistolul ce pulverizeaza celule stem pe arsuri ale pielii: http://mashable.com/2016/11/29/skingun/#C4Td_r5rv5q1

Regulamentul campaniei “Esti gravida? – Castiga Un Set Produse Botez !”

REGULAMENTUL CAMPANIEI PROMOTIONALE

”ESTI GRAVIDA?- CASTIGA uN SET PRODUSE BOTEZ!”

organizat de Societatea Comerciala STEM SURE BIOVAULT SRL,

in perioada 12 decembrie 2016 – 12 martie 2017

 

1. Organizatorul campaniei

 

Organizatorul campaniei promotionale ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” este S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, Bucuresti, avand Cod Unic de inregistrare RO35987797 si numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/5861/2016, cont nr. RO22BACX0000001309908000 deschis la UNICREDIT – Sucursala Mihai Bravu, tel. : 021 3266 030 , fax. 031 817 02 78 , denumita in continuare “STEM SURE” sau “Organizatorul”, reprezentata la autentificarea prezentului inscris de dl. Bogdan Ivanescu, in calitate de Presedinte. Campania promotionala se va derula cu respectarea prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii.

 

2. Durata promotiei si aria de desfasurare a campaniei

Campania promotionala ”ESTI GRAVIDA? – CASTIGA UN SET DE PRODUSE BOTEZ!” va avea loc in perioada 12.12.2016 – 12.03.2017, urmand sa fie organizata si sa se desfasoare in toata tara.

 

3. Dreptul de participare

Poate participa la aceasta campanie promotionala orice persoana fizica, romana sau straina, care are varsta de cel putin 18 ani impliniti la data de 12.12.2016, si care, gravida fiind, completeaza formularul de inregistrare de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei. La campania promotionala ”ESTI GRAVIDA?UN SET PRODUSE BOTEZ!” nu au dreptul sa participe angajatii si persoanele fizice autorizate sau independente care isi desfasoara activitatea pe baza unor contracte de colaborare in cadrul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, sotiile / sotii, precum si rudele de gradul I ale acestora.

 

4. Mecanismul campaniei promotionale

Inscrierea la concurs consta in completarea formularului de inregistrare (ce contine datele de identificare ale gravidei) de pe siteul www.stemsure.ro in perioada promotiei: 12.12.2016 – 12.03.2017.

 

5. Descrierea premiilor

Castigatoarele vor primi din partea STEM SURE la semnarea contractului de recoltare si stocare a celulelor stem cate UN SET DE PRODUSE BOTEZ ( pentru fetita vor primi o rochita si un trusou de botez iar pentru baietel vor primi un costumas si o lumanare de botez) indiferent de pachetul pe care-l vor alege. Premiul are valoarea aproximativa de 600 RON.

 

6. Tragerea la sorti. Acordarea premiului. Anuntarea castigatorului.

Premiul se va acorda prin tragere la sorti. Tragerea la sorti va avea loc in data de 13 Martie 2017. Tragerea la sorti va avea loc la sediul S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL din Bucuresti, Str. Randunelelor, nr. 9, sector 3, in prezenta Presedintelui Societatii, Directorului General, si a altor 3 persoane, angajati ai S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, desemnati de catre Directorul General.
Tragerea la sorti consta in extragerea aleatorie a unei (2) adrese de email dintre cele trimise de gravide pe perioada promotiei, in prezenta membrilor comisiei, de catre Presedintele Companiei STEM SURE.

Persoanele ce corespunde adreselor de email extrase, vor fi desemnate castigatoare a premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, daca indeplinesc conditiile de participare la concurs prevazute de prezentul Regulament.

La tragerea la sorti participa toate persoanele care indeplinesc prevederile pct. 3 din prezentul regulament.

La tragerea la sorti se va desemna castigatoarea premiului descris la pct. 5 din prezentul regulament, in baza procesului verbal al tragerii la sorti semnat de toti participantii la extragere.
Numele castigatoarelor vor fi publicate dupa tragerea la sorti pe site-ul STEM SURE: www.stemsure.ro.
Castigatoarele vor fi anuntata personal de catre un angajat al S.C. STEM SURE BIOVAULT SRL, in aceeasi zi cu tragerea la sorti, telefonic si prin email. Nu se acorda contravaloarea in bani a premiului.
STEM SURE este exonerata de raspundere in urmatoarele situatii:

– datele de contact ale castigatoarelor desemnate nu sunt valide

– castigatoarele desemnate nu raspund la contactarea efectuata de SC STEM SURE SOLUTIONS SRL

– castigatoarele desemnate nu accepta premiul.

 

7. Predarea premiului

Predarea premiului poate fi un eveniment public. Participarea la aceasta Campanie presupune acordul castigatorilor referitor la faptul ca persoana lor, numele, localitatea de domiciliu si fotografiile lor pot fi facute publice si folosite in materiale foto, audio si video de catre Organizator fara nici un fel de plata aferenta. Castigatorii premiilor vor semna o declaratie scrisa in acest sens, ce va fi predata Organizatorului, în caz contrar considerându-se ca persoana castigatoare a renuntat implicit la premiu.

 

8. Taxe si impozite

Organizatorul Campaniei nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, cu exceptia impozitului cu retinere la sursa, aplicabil veniturilor individuale provenite din campanii promotionale, impozit pe care Organizatorul Campaniei este obligat sa il calculeze, sa il retina si sa il transfere la bugetul de stat conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

 

9. Regulamentul promotiei

Regulamentul promotiei ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” este disponibil pe site-ul www.stemsure.ro.

 

10. Protectia datelor personale

Prin inscrierea la promotia ”ESTI GRAVIDA? CASTIGA UN SET PRODUSE BOTEZ!” participantii sunt de acord cu prevederile prezentului regulament si sunt de acord ca, in situatia in care vor fi desemnati drept castigatori ai premiului oferit, numele si imaginea lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, fara alte obligatii sau plati, in conformitate cu dispozitiile legale in materie In conformitate cu legislatia in vigoare. Organizatorul este obligat sa faca public numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Campanii. Organizatorul, detinand numar de Operator de date cu caracter personal 19418, se obliga de asemenea sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor / castigatorilor la prezenta Campanie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Participantul la promotie in calitate de persoana vizata, are conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie asupra datelor (art. 14), dreptul de opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

 

11. Alternativele premiilor
Castigatorul premiului nu are posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau alte obiecte in afara celor stabilite ca premiu, si nici nu poate solicita modificarea parametrilor premiilor.

 

Redactat astazi, luni, 12 DECEMBRIE 2016, in 2 (doua) exemplare.
S.C. STEM SURE SOLUTIONS SRL.
prin Presedinte Dr. Bogdan Ivanescu