Celule stem, STEM Sure,

CE SUNT CELULELE STEM? AFLĂ TOTUL DESPRE CELULA ADEVĂR!

Celulele stem sunt cărămizile din care este construit corpul uman

BAZA ȚESUTURILOR

Celulele stem reprezintă celulele care stau la baza formării tuturor țesuturilor și organelor, fiind prezente în organism atât în perioada intrauterină, cât și după naștere.

REÎNNOIRE ŞI VINDECARE

Celulele stem contribuie la reînnoirea periodică sau la vindecarea țesuturilor și organelor după diverse boli sau traumatisme.

POTENȚIAL ENORM

Celulele stem au capacitatea fie să se dividă în alte celule stem, fie să se diferentieze în toate celelalte aprox. 200 de tipuri de celule ale organismului uman.

Câte tipuri de celule stem există?

HEMATOPOIETICE

Celule stem ce servesc ca sistem de reparare și întreținere pentru celule ale sângelui și ale sistemului imunitar, prin multiplicarea și transformarea în celule sanguine (hematii, leucocite şi trombocite).

MEZENCHIMALE

Se pot diferenţia în diverse tipuri de celule ce intră în component ţesutului, pentru a forma oase, cartilagii, ţesut nervos, adipos, cardiac, muşchi neted, celulele hepatice și ale pielii.

Peste 80 de boli tratabile cu celule stem

PESTE 30 DE ANI DE STUDIU

Transplantul cu celule stem recoltate din sângele cordonului ombilical a început să se folosească în practica medicală, în mod constant, încă din 1988. În prezent, celulele stem sunt folosite în practica medicală în trei tipuri de tratament.

6000 DE STUDII CLINICE

Celulele stem hematopoietice și mezenchimale au fost obiectul a peste 6000 de studii clinice în toată lumea, în încercarea de a contribui la tratamentul a zeci de alte afectiuni incurabile, de la afectiuni neurodegenerative, ortopedice, cardiovasculare, până la afecțiuni autoimune și chiar SIDA.

TRANSPLANTUL DE CELULE STEM

Tratament standard

Sunt două modalități standard de transplant și o serie de terapii în care se folosesc celulele stem:

Transplant Alogenic
pacientul primește transplant cu celule stem recoltate de la un donator compatibil

Transplant Autolog
pacientul primește transplant cu propriile celule stem

TERAPII STANDARD

Pentru bolile pentru care transplantul celulelor stem este o terapie standard folosită deja în întreaga lume.

TERAPII ÎN STUDII CLINICE

Se referă la bolile pentru care transplantul celulelor stem s-a dovedit a fi benefic, dar încă nu a fost adoptat ca terapie standard.

TERAPII EXPERIMENTALE

Se referă la bolile pentru care celulele stem sunt folosite ca terapii experimentale.