PRIMUL PAS

Ne contactezi

Dă-ne un telefon sau scrie-ne pentru informații suplimentare.

Sună la 0720 783 611
Trimite email la [email protected]

Îţi răspundem la orice nelămurire şi te ajutăm să alegi cel mai bun pachet de servicii pentru tine. Ne asigurăm că înţelegi fiecare aspect al deciziei pe care urmează să o iei şi te sfătuim în privinţa opţiunilor de care poţi să beneficiezi. Îţi trimitem contractul sau poti sa-l citesti aici:

AL DOILEA PAS

Semnezi contractul

După ce alegi pachetul potrivit pentru tine, poți stabili o intalnire cu un reprezentant Stem Sure pentru semnarea contractului sau poți solicita sa primesti prin curier trusa de recoltare si documentele. Completezi si semnezi contractul și le trimiti la sediul nostru. În situația în care medicul tău nu a mai utilizat trusa noastra de recoltare, un Reprezentant Stem Sure il va informa asupra particularităților acesteia sau va efectua instructajul privind procedura de recoltare a probelor de sange si tesut.

AL TREILEA PAS

Transportam proba

După recoltare, proba este ambalată de către personalul medical al maternității în kitul de transport pus la dispoziție.

După ce o mamica sau o persoană apropiată înștiințează Stem Sure, un curier specializat de probe biologice preia proba ambalată, pentru a fi transportată în cel mai scurt timp cu avionul în Marea Britanie, la laboratorul Biovault din Plymouth. Transportul durează în medie 20-48 ore, iar păstrarea temperaturii probei constanta și monitorizarea permanentă asigura viabilitatea maximă a celulelor recoltate.

AL PATRULEA PAS

Procesam probele

Probele de sânge ombilical şi ţesut de cordon ombilical, precum şi alte probe opţionale, sunt recepţionate şi înregistrate de către Laboratorul BioVault, partenerul Stem Sure din Marea Britanie.

Proba de sânge este procesată prin separare celulară, procedură prin care se elimină toţi produșii sângelui inutili în transplant şi care pot face rău pacientului (plasmă, hematii, hormoni, produși de metabolism,  roduși de degradare celulară). Separarea celulară este preferată de centrele de transplant din lume deoarece, prin această metodă, se obţine un număr mai mare de celule stem viabile, transplantul este mai sigur, scade riscul de incompatibilitate, caracteristicile probei sunt cunoscute, iar proba este gata de transplant oricând.

Prelucrarea probei de țesut ombilical implică imersiunea țesutului într-un amestec de lichide, ce conservă celule și țesuturi, și secționarea cordonului ombilical pentru expunerea gelatinei Wharton, cea care conține celule stem mezenchimale.

AL CINCILEA PAS

Stocăm proba

La final, după aproximativ 7 zile de la naștere îți trimitem rezultatul procesării, sub forma certificatului de stocare.

Dacă probele procesate sunt sub parametrii optimi pentru stocare, vei fi contactată pentru a decide dacă păstrezi sau distrugi probele. În orice caz în care probele nu sunt viabile, beneficiezi de garanţia rambursării.

Probele procesate şi acceptate sunt criogenate în laboratorul BioVault. Ulterior, acestea sunt stocate definitiv la -196° C în vapori de azot în tancuri de criogenare în Banca de celule stem BioVault, al cărei acţionar principal este Universitatea din Plymouth. Celulele stem separate şi probele de ţesut sunt depozitate în câte două recipiente principale plus alte şapte recipiente suplimentare, folosite pentru testări viitoare.